Ρωσία

TU-95MS: Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας εκτέλεσαν πυραυλικές επιθέσεις

Η Ρωσία προχωράει ολοένα και πιο γρήγορα στον προγραμματισμό της για την παράδοση ολοκληρωμένων οπλικών συστημάτων που θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, την περίοδο αυτή λαμβάνουν χώρες τελικές δοκιμές σε οπλικά συστήματα όπως το Poliment-Redut που χρησιμοποιείται από πολεμικά πλοία του Ναυτικού όσο και σε ασκήσεις βελτιστοποίησης και τροποποίησης της επιχειρησιακής λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων δυνάμεων, όπως στο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev Tu-95MS.

Ειδικότερα, όσον αφορά το πολεμικό αεροσκάφος, τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις και επιδρομές σε χερσαίες εγκαταστάσεις του "εχθρού" κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, όπως ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι "τα πληρώματα των αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας πραγματοποίησαν αποστολές ανάπτυξης δυνάμεων, εναέριου ανεφοδιασμού, ενώ ακόμα πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις "σε εχθρικές εγκαταστάσεις εδάφους κατά τη διάρκεια της κύριας φάσης των ασκήσεων".

Η υπηρεσία Τύπου διευκρίνισε ότι μέχρι και 10 πληρώματα των στρατηγικών βομβαρδιστικών και των αεροσκαφών ανεφοδιασμού συμμετείχαν στις πτήσεις εκπαίδευσης.

Ο Σμήναρχος Αντρέι Μάγισεφ, σημείωσε, ότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται στην επικράτεια αρκετών περιφερειών των Δυτικών και Κεντρικών Στρατιωτικών Περιφερειών, με ισχυρές βροχοπτώσεις και άλλους παράγοντες δύσκολων καιρικών συνθηκών, προκειμένου να εκπαιδευτούν τα πληρώματα και να εξελιχθούν ως προς τις ικανότητές τους.

Ωστόσο, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός από τα βομβαρδιστικά που πραγματοποιούν επιθέσεις με πυραύλους, είδαν και την ολοκλήρωση των δοκιμών στο σύγχρονο αντιαεροπορικό , αντιπυραυλικό σύστημα Poliment-Redut, το οποίο θα ενσωματωθεί στην εξίσου σύγχρονη κλάση φρεγατών 22350.

Ειδικότερα, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσε τις δοκιμές του συστήματος αντιπυραυλικής — αντιαεροπορικής άμυνας Poliment-Redut για τις φρεγάτες της κλάσης 22350, ανακοίνωσε ο αρχηγός του Ναυτικού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κορόλεφ.

«Οι δοκιμές του συστήματος αντιπυραυλικής — αντιαεροπορικής άμυνας Poliment-Redut έχουν ολοκληρωθεί», επεσήμανε ο Κορόλεφ, όπως ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Krasnaya Zvesda.

Το σύστημα αντιπυραυλικής — αντιαεροπορικής άμυνας είναι ικανό να χτυπήσει στόχους που βρίσκονται σε ακτίνα μέχρι και 150 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο μέχρι 30 χιλιόμετρα.

Οι ρωσικές φρεγάτες Admiral Gorshkov (Project 22350) έχουν εκτόπισμα 4.500 τόνων, μέγιστη ταχύτητα 29 κόμβων και μπορούν να επιχειρούν έως και 15 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...