Ρωσία

T-90MS: Το τεθωρακισμένο άρμα μάχης της Ρωσίας... βρυχάται! (βίντεο)


Πριν από λίγες ημέρες, ο ρωσικός κατασκευαστής όπλων Uralvagonzavod (UVZ) δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί το άρμα μάχης T-90MS εν ώρα δράσης και συγκεκριμένα προβάλλει πλάνα από τα τελευταία στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία έλαβε μέρος.

Το άρμα μάχης κινείται σε υψηλές ταχύτητες, ενώ σε άλλο πλάνο φαίνεται το κανόνι των 125 χιλιοστών να χτυπά με επιτυχία τον προκαθορισμένο στόχο (GEOT- Good Effect On Target), με το βίντεο να καταλήγει δείχνοντας το T-90MS να κινείται σε ανώμαλο έδαφος έπειτα την ολοκλήρωση της άσκησης..

Στο βίντεο διαφαίνονται επίσης τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργικά συστήματα από το εσωτερικό του άρματος μάχης.

Τα πρώτα δεκαπέντε δευτερόλεπτα ΄δείχνουν τη μονάδα στόχευσης εν ώρα δράσης, ενώ το δεύτερο μισό δείχνει στέλεχος του πληρώματος που χειρίζεται τα ψηφιοποιημένα όργανα ελέγχου του T-90MS, ενώ επίσης στο βίντεο διακρίνονται και άλλα οχήματα και οπλικά συστήματα.

Το T-90MS είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του κύριου άρματος μάχης T-90 που αποτελεί τη βασική λύση για τα βαριά τεθωρακισμένα της Ρωσίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως το 2011.

Ωστόσο το T-90MS προορίζεται κυρίως για εξαγωγές στη διεθνή αγορά και ακριβώς αυτό το κοινό θέλει να προσελκύσει και να εντυπωσιάσει η ρωσική εταιρεία, με το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο στοχεύει να αποδείξει τις τεχνικές δυνατότητες του T-90MS σε ξένους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, με αρκετά πλάνα να προσφέρουν σημαντικά στοιχεία αγορών στους εισαγωγείς.

Το T-90MS παρουσιάστηκε και στην διεθνή έκθεση IDEX-2019, τη μεγαλύτερη έκθεση εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή, με την Ρωσία να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των παραγγελιών του συγκεκριμένου άρματος μάχης με σημαντικούς πελάτες όπως η Αίγυπτος και το Κουβέιτ.

Όσον αφορά τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, το T-90MS διαθέτει ελαφρώς ισχυρότερο πετρελαιοκινητήρα V-92S2F 1,130 ίππων, βελτιωμένο θερμικό σύστημα απεικόνισης 3500 μέτρων, ψηφιακό υπολογιστή για παρακολούθηση τοπογραφικών συνθηκών και ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης GLONASS.

Μεταξύ των πιο σημαντικών αλλαγών από προηγούμενες εκδόσεις του άρματος, είναι η ενσωμάτωση πλαισίων αρθρωτής εκρηκτικής αντιδραστικής θωράκισης (ERA) για αυξημένη προστασία από ορισμένα είδη εκρήξεων και χτυπημάτων..

Στην προσπάθεια για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της διεθνούς αγοράς τέτοιων οπλικών συστημάτων, το άρμα μάχης T-90MS θα εξακολουθήσει να κοστίζει περίπου 4,5 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα, σημειώνοντας έτσι μια απότομη αύξηση έναντι των 2,5-3,5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά μονάδα του προκατόχου του, το άρμα μάχης T-90S.

Και οι δύο εκδόσεις T-90 είναι ακόμα βιώσιμες επιλογές σε συγκρούσεις μέσης και χαμηλής έντασης και παραμένουν σε ζήτηση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο:

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...