Ρωσία

Sarmat-Peresvet-Kinzhal: Τα οπλικά συστήματα της Ρωσίας στοχεύουν τη Δύση (βίντεο)


Τα νεότερα όπλα της Ρωσίας είναι εκατοντάδες φορές φθηνότερα από εκείνα που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στους δημοσιογράφους χθες.

"Ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, δήλωσε στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση ότι όλα τα προηγμένα όπλα που είχαν ανακοινωθεί πριν από ένα χρόνο, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και κάποια από αυτά έχουν ακόμη τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία", δήλωσε ο Σόϊγκου προσθέτοντας ότι τα προηγμένα αυτά οπλικά συστήματα έχουν παρουσιάσει μια προηγουμένου απόδοση.

"Οι ξένοι συνάδελφοί μας κατανοούν ότι τα όπλα μας είναι εκατοντάδες φορές φθηνότερα από τα συστήματα που χρησιμοποιούνται από τρίτους για να μας επιτεθούν και αυτό δεν ισχύει μόνο για το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας.

Αυτές οι δραστηριότητες που προωθούμε ωστόσο, αποσκοπούν πρωτίστως στην εξασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας της χώρας μας χωρίς αύξηση του κόστους και τη συμμετοχή μας σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών», κατέληξε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Από την μεριά του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έκανε λόγο για αυτά τα προηγμένα οπλικά συστήματα που υπογράμμισε ο Σόϊγκου, ανακοινώνοντας ότι όλα τα συστήματα λέιζερ τύπου Peresvet, που βρίσκονται αυτή την στιγμή στη φάση της πειραματικής λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων, θα εισέλθουν σε επιχειρησιακή λειτουργία το Δεκέμβριο.

Χαρακτηριστικά είπε ότι “τα συστήματα λέιζερ Peresvet και τα μαχητικά αεροπλάνα εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal έχουν αποδείξει και τις ικανότητές τους ενώ έχουν εδραιωθεί οι λειτουργικές και τεχνικές παράμετροι των συστημάτων, κατά την διάρκεια πειραματικών δοκιμών, ώστε πλέον το προσωπικό να διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τον τρόπο χρήσης τους.

Έτσι το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους όλα τα συστήματα Peresvet αναμένεται πως θα ενταχθούν στο υπηρεσιακό οπλοστάσιο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
.
Ειδική μνεία έγινε για το υπερσύγχρονο και εξαιρετικά καταστροφικό πυραυλικό σύστημα Sarmat, αφού όπως επιβεβαίωσαν τόσο ο Πρόεδρος Πούτιν όσο και ο Υπουργός Άμυνας Σόϊγκου “ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την επόμενη φάση δοκιμής του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat”.

Τέλος, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για την επέκταση της υποδομής για το πρόγραμμα εξοπλισμού των μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων τύπου MiG-31 για τα αεροσκάφη MiG-31 με πυραύλους Kinzhal, ενώ σε ό,τι αφορά το σύστημα Burevestnik και αυτό βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης και παράδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ