Ρωσία

Lotos: Ανίκητο το ρωσικό πυροβόλο - Νέα υπερσύγχρονη θωράκιση

Ανίκητο μάχεται να κάνει τον στρατό της η Ρωσία. Υπερσύγχρονη θωράκιση νέας γενιάς ετοιμάζεται για το τρομακτικό πυροβόλο όπλο της Ρωσίας, Lotos.

Οι ειδικοί τεχνικοί και μηχανικοί του Κεντρικού Ινστιτούτου Έρευνας με ειδικότητα στην κατασκευή μηχανών ακριβείας (TsNIItochmash) της Ρωσίας αναπτύσσουν ένα νέο προστατευτικό σύστημα για να θωρακίσουν τα άρματα μάχης και τις μονάδες πυροβολικού από “εξυπνα πυρομαχικά”.

Τα τελευταία αυτοπροωθούμενα πυροβόλα όπλα τύπου Lotos θα είναι τα πρώτα οπλικά συστήματα που θα αποκτήσουν αυτό το νέο προστατευτικό σύστημα, ανέφερε το γραφείο Τύπου της εταιρείας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

"Οι μηχανικοί του τμήματος πυροβολικού του Ινστιτούτου, αναπτύσσουν ένα νέο σύστημα προστασίας για την θωράκιση οπλικών συστημάτων και κυρίως των αρμάτων μάχης και των πυροβόλων όπλων από αντιαρματικά και άλλα εχθρικά όπλα ακριβείας.

Η τεχνολογία βασίζεται στην οπτικο-ηλεκτρονική αντιμετώπιση και εξουδετέρωση των συστημάτων καθοδήγησης που είναι ενσωματωμένα στα έξυπνα πυρομαχικά και οπλικά συστήματα ακριβείας των εχθρών" ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Το νέο σύστημα προστασίας "θα τοποθετηθεί οργανικά στο αυτοπροωθούμενο πυροβόλο όπλο πυροβολικού 120 χιλιοστών τύπου Lotos που προετοιμάζεται για προκαταρκτικές δοκιμές" προσέθεσε ακόμα στην ανακοίνωσή της.

Το σύστημα αυτό αποτελείται από τον εξοπλισμό που καταγράφει την πυροδότησης του εχθρικού βλήματος, από το τμήμα πυροδότησης των αντιμέτρων σε συνδυασμό με την οπτικο-ηλεκτρονική παρεμβολή και τα αερολύματα που θα διαταράσσουν την πορεία και την στόχευση του εχθρικού βλήματος προς το φίλιο στόχο.

Ειδικότερα, μόλις εντοπιστεί και αναγνωριστεί η απειλή, το προστατευτικό σύστημα εξαπολύει πυρομαχικά αερολυμάτων προς την κατεύθυνση που απαιτείται, λαμβάνοντας υπόψη τον άνεμο, δημιουργώντας έτσι ένα “τείχος” από τα φυσίγγια - αερολυμάτων απέναντι στο εχθρικό βλήμα.

Οι προκαταρκτικές δοκιμές των πυρομαχικών αερολυμάτων έχουν αποδείξει την υψηλή αποτελεσματικότητά τους, ανέφερε η εταιρεία, ειδικά απέναντι στα αντιαρματικά οπλικά συστήματα τα οποία θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά όπλα απέναντι στην θωράκιση των αρμάτων μάχης και άλλων οχημάτων.

Οι πύραυλοι αυτών των συστημάτων έχουν διάφορες επιλογές καθοδήγησης, δηλαδή η πορεία τους μπορεί να ελέγχεται άμεσα από τον χειριστή του συστήματος μέσω ενός ραδιοφωνικού καναλιού ή μπορεί να διαθέτει μια υπέρυθρη κεφαλή στόχευσης ή να κατευθύνεται στο στόχο έπειτα από στοχοθέτηση από σύστημα λέιζερ από δυνάμεις πεζικού.

Έτσι, το νέο αυτό σύστημα προστασίας έχει επικεντρωθεί ακριβώς σε αυτό, δηλαδή στην διακοπή των επικοινωνιών χειριστή με τον πύραυλο και την παρεμπόδιση στοχοθέτησης μέσω λέιζερ ή μέσω υπέρυθρων ακτινών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ