Ένοπλες Συρράξεις

«Lock & Kill» - Για πρώτη φορά καταγράφεται κατάρριψη F-16 από MIG-21 - Σκληρές αερομαχίες τώρα στο Κασμίρ - Εμπλοκή Ινδικών & Πακιστανικών μαχητικών

Τα όσα συμβαίνουν μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν, προκαλούν ανησυχία. Μιλάμε για δύο ισχυρές δυνάμεις και μην ξεχνάμε πως είναι πυρηνικές. Αυτό όμως που πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως είναι το εξής.

Εκτός από τη σοβαρότητα της είδησης για την κρίση στην περιοχή,  το γεγονός είναι ιστορικό ,αφού είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κατάρριψη F-16 από MIG-21.

Το MiG-21, της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατέρριψε το F-16D με ρωσικό πύραυλο Vympel R-73 .

Eν τω μεταξύ πριν λίγο είχαμε αερομαχίες μεταξύ Ινδικών και Πακιστανικών μαχητικών στο Κασμίρ. Με μόλις 8 μαχητικά, οι Ινδοί λοκαραν και έδιωξαν 24 μαχητικά πάνω από την περιοχή.

Οι Πακιστανοί έστειλαν 8 F-16, 4 Mirage-3 και JF-17 κινεζικής κατασκευής

Η Ινδία έστειλε Sukhoi Su-30MKIs, Mirage 2000s και MiG 21 planes

Αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας επιβεβαίωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι κατέρριψαν πακιστανικό F-16, τονίζοντας ότι το μαχητικό καταρρίφθηκε από MiG 21 στις 27 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια εμπλοκής.

Επίσης, οι αξιωματούχοι έδειξαν τα απομεινάρια ενός πυραύλου AMRAAM που βρέθηκε στην ινδική πλευρά των συνόρων στο Κασμίρ που υποστήριξαν ότι εκτοξεύθηκε από το F-16 κατά των μαχητικών της Ινδίας.

Ο στρατός προειδοποίησε ότι η Ινδία θα συνεχίσει να είναι σε ετοιμότητα για να στοχεύσει στρατόπεδα τρομοκρατών στο Πακιστάν μέχρι το Ισλαμαμπάντ να συνταχθεί με την εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας επίσης υπογράμμισαν ότι το πολεμικό ναυτικό έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας εν μέσω της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, με τις υποβρύχιες και αεροπορικές δυνάμεις καθώς και τα πλοία να είναι έτοιμες «να αποτρέψουν και να νικήσουν» οποιοδήποτε «ατύχημα» από το Πακιστάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι είχαν «αρκετά αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία» ότι οι αεροπορικές επιδρομές που είχαν διεξάγει οδήγησαν σε «μαζική καταστροφή» στο στρατόπεδο του Τζες-ε-Μοχάμεντ, αλλά είναι νωρίς να γίνει εκτίμηση για θύματα.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς της Ινδίας της τελευταίες δύο ημέρες έχουν καταγραφεί 35 παραβιάσεις κατάπαυσης πυρός από τον πακιστανικό στρατό στην γραμμή επαφής στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Μάλιστα η ηγεσία των ΕΔ της Ινδίας έδωσε και σχετική συνέντευξη για το ζήτημα.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=75MngfjhXOs&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=79bsCDfzYbo

https://www.youtube.com/watch?v=I772YKP6j5U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ