Ρωσία

KH-47: «Στα πράσα» οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι συνοδεία μαχητικών MiG-31K από δορυφόρους των ΗΠΑ (βίντεο)


“Αποκαλυπτήρια” χωρίς την έγκριση της Μόσχας έκαναν οι Αμερικανοί μέσω των δορυφόρων τους, αφού νέα πλάνα αποθανατίζουν τους περίφημους υπερηχητικούς πυραύλους, με πυρηνικές δυνατότητες, Kinzhal σε απόρρητες εγκαταστάσεις των Ρώσων.

Ωστόσο, στα ίδια πλάνα, διαφαίνονται και τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, τα πανίσχυρα MiG-31K, τα οποία δεν είναι δύσκολο κάποιος να φανταστεί πως οι Ρώσοι τα εξοπλίζουν με τους Kinzhal πυραύλους, μια υπόθεση των Αμερικανών, που πλέον επιβεβαιώνεται.

Ειδικότερα, η δορυφορική απεικόνιση δείχνει αρκετούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal δίπλα στα μαχητικά αεροσκάφη MiG-31K "Foxhound” της Ρωσικής Αεροπορίας, στο υπ’ αριθμόν 929 Κρατικό Κέντρο Δοκιμαστικών Πτήσεων στην περιοχή Astrakhan της Ρωσίας.

Οι πύραυλοι έγιναν αντιληπτοί από την πλατφόρμα Digital Globe πριν από δύο ημέρες, στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Οι πύραυλοι Kinzhal είναι μια τροποποιημένη έκδοση του πασίγνωστου βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας "Iskander" 9K720 με αξιόπιστη επιχειρησιακή εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων και ταχύτητα Mach 10, ενώ είναι ικανοί να εμπλέξουν στόχους επιφανείας αλλά και θάλασσας χωρίς να εισέλθουν στον εναέριο χώρο του εχθρού.

Από την άλλη, το μαχητικό αεροσκάφος MiG-31K "Foxhound" είναι το μόνο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας που τροποποιείται για να μεταφέρει και να εκτοξεύσει το Kinzhal.

Ωστόσο, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός, περίπου 10 με 16 αεροσκάφη είναι επί του παρόντος ικανά να επιχειρήσουν με τους πυραύλους.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το Kinzhal δοκιμάστηκε με επιτυχία αρκετές φορές, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-22M3M, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν έως και τέσσερις τέτοιους πυραύλους.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-31K έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 89 περιπολίες, οπλισμένα με Kinhzal, πάνω από την Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που επιβεβαιώνουν τόσο αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και οι δορυφορικές εικόνες του Digital Globe, για την Μοίρα που εδρεύει στην συγκεκριμένη αεροπορική βάση στο Akhtubinsk.
https://twitter.com/reutersanders/status/1094611558402084864?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/T_intell/status/1095331926208999424?ref_src=twsrc%5Etfw
Επιπρόσθετα το Digital Forensic Research Lab είχε εντοπίσει μια δοκιμαστική πτήση του MiG-31K με Kinzhal στην συγκεκριμένη αεροπορική βάση στις 10 Μαρτίου του 2018.

Οι τελευταίες δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-31K βρίσκονται ακόμα εκεί μέχρι και σήμερα, ωστόσο αυτό σημαίνει την ίδια στιγμή ότι δεν αναπτύσσονται σε λειτουργική αεροπορική βάση, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.

Αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι η ανάπτυξη του αεροπορικού υπερηχητικού πυραύλου σε συνδυασμό με το προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος δεν “προχωράει” όπως θα επιθυμούσε ιδανικά η Μόσχα, κάτι που πολύ πιθανώς να εξηγείται από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει η Ρωσία.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...