Κόσμος

Kalimera, μια ελληνική καντίνα στο Λονδίνο που κάνει πάταγο! (εικόνες)

Η καντίνα του Τηλέμαχου Αργυρίου κυκλοφορεί στους δρόμους του Λονδίνου και κάνει τους κατοίκους της αγγλικής πρωτεύουσας να… παραμιλούν με τις ελληνικές γεύσεις που σερβίρει.

Αν και τραπεζικό στέλεχος στο City, ο κύριος Αργυρίου δεν άργησε να πιάσει τον παγκόσμιο παλμό και να δημιουργήσει μία μοντέρνα καντίνα, μυώντας τους Λονδρέζους στα μυστικά της κουζίνας της πατρίδας του.

Νόστιμα και γευστικά, γρήγορα και παρασκευασμένα από επιλεγμένες πρώτες ύλες τα γεύματα που προσφέρει στους πελάτες του μυρίζουν… Ελλάδα, υμνώντας την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα.

Οι προτάσεις της καντίνας Kalimera, όπως την έχει ονομάσει, παρασκευάζονται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της οικογένειάς του από το χωριό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Λακωνία, ενώ διακρίνονται και για την σύγχρονη ματιά με την οποία παρουσιάζονται.

Στο μενού του food truck κανείς μπορεί να βρει από καλαμάκι (αρνί, κοτόπουλο, χαλούμι) σε πίτα, μέχρι μια μοντέρνα εκδοχή του μουσακά στην αποδομημένη εκδοχή του, όπως επιτάσσουν και οι τάσεις στην παγκόσμια γαστρονομία, τυροκροκέτες κ.α.

Η καντίνα Kalimera εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του Λονδίνου, ενώ διαθέτει και σταθερό κατάστημα στην δημοφιλή και πολυσύχναστη Camden Market.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ