Στρατός Ξηράς

H πρώτη υπογραφή του νέου Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Καμπά αποκαλύπτει πολλά...

Χρόνια υπήρχε το αίτημα μα ποτέ δεν έγινε πράξη, ποτέ μέχρι την στιγμή που ο Γεώργιος Καμπάς ανέλαβε το αξίωμα του Αρχηγού ΓΕΣ.

Μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, υπογραφή που έβαλε ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ήταν αυτή για τη μετονομασία του Στρατοπέδου όπου εδρεύει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς και σήμερα ονομάζεται «Στρατόπεδο Αντιστρατήγου Χρ. Καβράκου».

Αίτημα με αριστερό πρόσημο και είχε υποβληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από το 2007 και το 2016 και εντεύθεν για να απορριφθεί όλες τις φορές, τις τελευταίες από τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Μόλις παραιτήθηκε ο Π. Καμμένος, το αίτημα επανήλθε ο ΑΝΥΕΘΑ (και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Ρήγας, και έσπευσε ασμένως ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς να υπογράψει τη σχετική απόφαση….Γράφει ο επι χρόνια Στρατιωτικός Συντάκτης Λεωνίδας Μπλαβέρης, σύμφωνα με το veteranos.gr.

Πως θα ονομασθεί όμως το Στρατόπεδο; Άγνωστο μέχρι σήμερα, καθώς η «Υπηρεσία», δηλ. το ΓΕΣ, έχει περιθώριο να υποβάλλει τις σχετικές προτάσεις μέχρι το τέλους του μηνός…Να τις δούμε τις προτάσεις του ΓΕΣ
Έντονη φημολογία αναφέρει στο στρατόπεδο θα δοθεί το όνομα του Στρατιωτικού Διοικητή του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και στους δύο πρώτους «γύρους» (Κατοχή και Δεκεμβριανά) του τότε Συνταγματάρχη Στέφανου Σαράφη, κάτι που έχει ζητηθεί και από τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη νέα ονομασία θα ξέρουμε σε λίγες ημέρες…..

Κάποιοι θα σχολιάσουν οτι είναι η πρώτη χάρη του νυν Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Καμπά προς τον ΑΝΥΕΘΑ Ρήγα, που για όσους δεν το γνωρίζουν έχει περάσει και απο την ΚΝΕ...Αφού σύμφωνα με το Βιογραφικό του …

Εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και υπήρξε μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.ήταν Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του και μέλος της ΚΠΕ σε διάφορες περιόδους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ