Ρωσία

Burevestnik: Το πυρηνικό σύστημα πρόωσης που κάνει τους cruise άτρωτους έναντι οποιασδήποτε αεράμυνας (βίντεο)

Με την Συνθήκη για τα Πυρηνικά INF να βρίσκεται “στον πάγο” και τις δύο πλευρές, ΗΠΑ και Ρωσία να μην μπορούν να βρουν την “χρυσή τομή” συμβιβασμού και συνεννόησης, κάθε μια προχωρά σε εξοπλιστικά προγράμματα που σε μεγάλο βαθμό κινούνται σε ρυθμούς Ψυχρού Πολέμου.

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στην κατασκευή και δημιουργία νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επίσης κινείται με γοργούς ρυθμούς στην αναβάθμιση και τη βελτιστοποίηση οπλικών συστημάτων με συνεχείς δοκιμές, όπως με το πυρηνικό σύστημα πρόωσης πυραύλων cruise ονόματι “Burevestnik”.

Ειδικότερα, οι δοκιμές της συμπαγούς μονάδας πυρηνικής ενέργειας Burevestnik για πυραύλους cruise δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη Ρωσία, ανέφερε πηγή της βιομηχανίας κατασκευής πυραύλων στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ένα μεγάλο στάδιο δοκιμών του πυραύλου cruise που λειτουργεί βάσει του συστήματος Burevestnik, που χρησιμοποιεί πυρηνική ενέργεια ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τον Ιανουάριο»,δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως οι δοκιμές «επιβεβαίωσαν τις προδιαγραφές του αντιδραστήρα που εξασφαλίζουν την απεριόριστη εμβέλεια του πυραύλου». Τον Μάρτιο του 2018, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει έναν συμπαγή πυρηνικό κινητήρα υψηλής ισχύος που προοριζόταν για πυραύλους cruise που εκτοξεύτηκαν τόσο από πολεμικά αεροσκάφη όσο και από πολεμικά πλοία.

Πρόκειται δηλαδή για ένα stealth πύραυλο cruise που θα πετάει σε πολύ χαμηλό υψόμετρο και θα είναι οπλισμένος με ειδική πολεμική κεφαλή, με αποτέλεσμα να διαθέτει σχεδόν απεριόριστη εμβέλεια, μη προβλέψιμη τροχιά και υψηλή ικανότητα διείσδυσης ενάντια σε εχθρικά συστήματα αεράμυνας, ενώ τέλος όλα τα υφιστάμενα πυραυλικά αμυντικά και στρατιωτικά μέσα του εχθρού δεν θα μπορούν να τον αναχαιτίσουν.

Δείτε βίντεο:

https://youtu.be/93zk85jo-_A

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ