Οικονομία

Bloomberg: Στο πρότυπο της Ιταλίας η Ελλάδα για την πώληση των κόκκινων δανείων

Λύση για τα κόκκινα δάνεια αναζητείται προτού η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Σχέδιο που θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να επιταχύνουν τις πωλήσεις κόκκινων δανείων σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο φέρεται να υπέβαλε στην Κομισιόν η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το Bloomberg .

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει ένα μοντέλο ιταλικού στιλ με τη μεταφορά χρεών σε οχήματα ειδικού σκοπού, που θα πωλήσουν στη συνέχεια ομόλογα σε επενδυτές, ανέφεραν στο πρακτορείο δύο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το σχέδιο προβλέπει και πιθανές κρατικές εγγυήσεις για τις ασφαλέστερες δόσεις χρέους.

Πέρα από την πρόταση της κυβέρνησης επεξεργάζεται και η Τράπεζα της Ελλάδος ένα σχέδιο, που προβλέπει τη μεταφορά από τους δανειστές των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων σ’ ένα όχημα ειδικού σκοπού, το οποίο θα πωλεί εν συνεχεία ομόλογα και θα χρησιμοποιεί τα έσοδα για την αγορά επισφαλών δανείων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Bloomberg, έχει κι ένα άλλο σχέδιο για την διοχέτευση έως και ενός δις ευρώ στις τράπεζες την επόμενη πενταετία με την επιδότηση μέρους των υποθηκών των νοικοκυριών.

Πηγή: Bloomberg: Αλά Ιταλία το σχέδιο της Αθήνας για την πώληση των κόκκινων δανείων των τραπεζών | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ