Κοινωνία

Bentley Bentayga Speed - Το ταχύτερο SUV στον κόσμο (Βίντεο)

Η Bentley παρουσίασε την ισχυρότερη έκδοση της Bentayga με το προσωνύμιο Speed, η οποία κατακτά τον τίτλο του ταχύτερου SUV παραγωγής στον κόσμο, με τελική ταχύτητα 306 km/h.

Το υπερπολυτελές μοντέλο φορά τον W12 κινητήρα 6,0 λίτρων που αποδίδει 635 PS (+27 PS) και 91,8 kgm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100km/h σε 3,9" (-0,2") και την πολυδιαφημιζόμενη τελική ταχύτητα των 306 km/h που είναι κατά 5 km/h πιο υψηλή σε σύγκριση με την "απλή" Bentayga.

Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του ανταγωνισμού, η επίσημη τελική ταχύτητα της συγγενικής Lamborghini Urus που μέχρι πρότινος ήταν το ταχύτερο SUV είναι 305 km/h, ενώ της Porsche Cayenne Turbo S φτάνει τα 286 km/h.

Εκτός από τον κινητήρα, η εταιρεία αναβάθμισε και τα φρένα της Bentayga Speed εξοπλίζοντάς την (προαιρετικά) με τους μεγαλύτερους κεραμικούς δίσκους που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της Bentley, οι οποίοι έχουν μέγιστη ροπή φρεναρίσματος 611,8 kgm, είναι ελαφρύτεροι κατά 20kg σε σύγκριση με τους ατσάλινους και αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 1.000 °C.

Όπως σε όλες τις Bentayga διατηρείται το σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού, οι 8 επιλογές στυλ οδήγησης και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, όμως η ανάρτηση έχει πιο επιθετικό στήσιμο για καλύτερο κράτημα δεδομένου πάντα του όγκου και του χαρακτήρα της κατασκευής.

Επιπλέον, η λειτουργία Sport έχει επαναρυθμιστεί προσφέροντας καλύτερη απόκριση από τον κινητήρα, το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα Bentley Dynamic Ride, ενώ πιο έντονη είναι και η ηχητική εμπειρία λόγω επεμβάσεων στην εξάτμιση.

Εξωτερικά, η Bentayga Speed ξεχωρίζει από τη μεγάλη αεροτομή, τα διακριτικά σήματα Speed, τα φιμε κρύσταλλα στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, τις νέες ζάντες 22" με δέκα ακτίνες και τις επεκτάσεις στους προφυλακτήρες που πλέον είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος

Στο εσωτερικό, η χειροποίητη καμπίνα δεν έχει χάσει τίποτα από την αίγλη της, με επενδύσεις από Alcantara, εμβλήματα "Speed" και μοναδικά σχέδια και συνδυασμούς χρωμάτων που τονίζουν τον σπορ προσανατολισμό της έκδοσης.

https://www.youtube.com/watch?v=wHtcCkczQZ4

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...