Εκκλησία

Όνειρο απατηλό το άνοιγμα της Χάλκης: Ταφόπλακα από Ερντογάν - Εκτεθειμένος ο Βαρθολομαίος

Το ακούσαμε, το ξανακούσαμε, μας το υποσχέθηκαν, αλλά μάταια… Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης που όλο…ανοίγει, ακόμη παραμένει κλειστή και με βάση όσα είπε ο “σουλτάνος” στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα θα περαμείνει κλειστή επ΄αόριστον!

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «το θέτουν πάντα οι Έλληνες πρωθυπουργοί, και τους απαντώ, ελάτε να συζητήσουμε για τους μουφτήδες στην Θράκη».

Με λίγα λόγια ταφόπλακα! Ας πάει τώρα ο Τσίπρας να κάνει το σόου του....

Και εκτεθειμένος άκρως είναι και ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον περσινό Απρίλιο δήλωσε ότι ανέμενε την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής το αργότερο τον Σεπτέμβριο και τα φιλοπατριαρχικά μίντια έγραφαν τότε ότι ο Βαρθολομαίος έκανε την ανακοίνωση αφού του δόθηκε διαβεβαίωση για το άνοιγμα της Χάλκης.

Κατά τα άλλα ο Βαρθολομαίος έκανε το περασμένο καλοκαίρι την δήλωση αβάντα στον Ερντογάν για τις θρησκευτικές μειονότητες, αλλά με την Θεολογική Σχολή μηδέν εις το πηλίκον!

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι ένα σύμβολο των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία και η κατάστασή της αναφέρεται σε διάφορες εκθέσεις σχετικά με το θέμα, ιδιαίτερα στις ετήσιες εκθέσεις για την Τουρκία που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η θεολογική σχολή ιδρύθηκε το 1844 και λειτουργούσε μέχρι το 1971, όταν οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να την κλείσουν. Η απόφαση να κλείσει κατέστησε πολύ δύσκολο το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη να επιβιώσει, καθώς η Σχολή ήταν η μόνη του εγκατάσταση στην Τουρκία για να εκπαιδεύσει κληρικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...