Εκκλησία

Χάρης Κονιδάρης: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για την αναθεώρηση και αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος»

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και καμία απολύτως ανάγκη εθνική, κοινωνική η άλλη για την αναθεώρηση και αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος ή για την εισαγωγή μιας ιδεολογικά, πολιτικά, νομικά και επιστημονικά αόριστης, ηθελημένα συνθηματικής και αμφίσημης και δήθεν εκσυγχρονιστικής ρήτρας περί ουδετερόθρησκου κράτους δήλωσε σχετικά με το άρθρο 3 του Συντάγματος που κρίθηκε τελικά αναθεωρητέο με 151 ψήφους ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Εποικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης.

«Η πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι γνωστή σε όλους και διατυπωμένη πλειστάκις με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα: δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και καμία απολύτως ανάγκη εθνική, κοινωνική η άλλη για την αναθεώρηση και αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος ή για την εισαγωγή μιας ιδεολογικά, πολιτικά, νομικά και επιστημονικά αόριστης , ηθελημένα συνθηματικής και αμφίσημης και δήθεν εκσυγχρονιστικής ρήτρας περί ουδετερόθρησκου κράτους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το άρθρο 13 του Συντάγματος εγγυάται απολύτως το απαραβίαστο της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους πολίτες».

Ο κ. Κονιδάρης μάλιστα παρέπεμψε στις αναλυτικές θέσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το όλο θέμα, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο πρόσφατο υπόμνημ της προς τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...