Πολιτική

Φλωρίδης για ανασχηματισμό: Σε απελπισία ο Τσίπρας - Σε λίγο μέχρι και τον Παπανδρέου θα πάρει

Ο ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα είχε έντονο άρωμα ΠΑΣΟΚ αφού δεν άφησε και κανένα μέλος του κόμματος. Οι κινήσεις αυτές σχολιάστηκαν έντονα από τον πολιτικό κόσμο και από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Αν ο τελευταίος ανασχηματισμός της κυβέρνησής του που θεωρητικά είναι εκλογικός ανασχηματισμός, ανασχηματισμός μίας πολιτικής μάχης που έρχεται σε λίγους μήνες, αν η μορφή του είναι αυτό που είδαμε χθες, μπορώ να πω ότι είναι σε πάρα πολύ μεγάλη απελπισία», δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Όσα στελέχη και να πάρει από αυτόν τον χώρο, δεν συνιστά αυτό μία πολιτική διεύρυνση, ούτε στο επίπεδο των πολιτικών χαρακτηριστικών ούτε στο επίπεδο της κοινωνικής βάσης. Αν θέλει τον Παπανδρέου, ας τον βάλει, χαλάλι του. Αυτού του είδους μετακινήσεις στελεχών βρίσκονται πάρα πολύ μακριά από τα βασικά προβλήματα της χώρας και πως ορίζει τα προβλήματα αυτά ο κόσμος του κέντρου», συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

«Ο κόσμος του σύγχρονου κέντρου βρίσκεται στην πρωτοπορία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, της εκλογικής απόρριψης μίας κυβέρνησης της οποία τα χαρακτηριστικά είναι τα χειρότερα που μπορούν να υπάρξουν σε μία χώρα, τα χαρακτηριστικά του κρατισμού, του πελατειακού κράτους, της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού, του μίσους εναντίον της αριστείας, του μίσους εναντίον της προόδου. Η μεγαλύτερη υπονόμευση της προοπτικής των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων δεν υπήρξε από άλλη κυβέρνηση», είπε ακόμη, ενώ επισήμανε ότι το «κεντροαριστερός» είναι από μόνο του αντιφατικό.

«Αν είσαι κεντρώος, δεν μπορείς να είσαι αριστερός και αν είσαι αριστερός δεν μπορείς να είσαι κεντρώος. Το να παίρνεις κάποια στελέχη από αυτόν τον χώρο και να θεωρείς ότι κάνεις άνοιγμα και στον κόσμο του χώρου αυτού, είναι απολύτως εσφαλμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας. Αυτοί κάνουν τα πάντα ώστε η επόμενη κυβέρνηση να βρει τόσο δύσκολες καταστάσεις που να μην μπορεί να ανταπεξέλθει», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...