Κόσμος

Τύφλα να χει ο Σπίλμπεργκ: Βίντεο υπερπαραγωγή της Άγκυρας για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» (βίντεο)


Μετράνε αντίστροφα στο τουρκικό Υπουργείο Άμυνας για την στρατιωτική άσκηση "Mavi Vatan" ή στα ελληνικά "Γαλάζια Πατρίδα" που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και η Άγκυρα δεν χάνει χρόνο να την προπαγανδίσει και να την "προμοτάρει" για να προβάλλει την στρατιωτική ισχύ της.

Ειδικότερα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο προβάλλει πλάνα από δυνάμεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και χάρτες, στους οποίους επισημαίνει τις ακριβείς τοποθεσίες όπου θα διεξαχθούν οι στρατιωτικές ασκήσεις.

Υπενθυμίζεται πως η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, σε πρόσφατο δημοσίευμά της είχε αναφέρει πως " η Τουρκία πρόκειται να διεξάγει πολύ σύντομα τα μαζικότερα και μεγαλύτερα ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια στην σύγχρονη ιστορία της”.

Ειδικότερα, οι στρατιωτικές ασκήσεις με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα” έχουν καθορισθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου και οι οποίες θα λάβουν χώρα την ίδια στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας (TAF), τα πολεμικά πλοία και τα πλοία υποστήριξης, οι αεροναυτικές δυνάμεις, τα παράκτια στρατεύματα, οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, μαζί με τις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ακτοφυλακής, θα συμμετάσχουν στα επερχόμενα στρατιωτικά γυμνάσια.

Στο δημοσίευμα είχε γίνει επίσης λόγος για τα νέα όπλα και συστήματα που έχουν ενσωματωθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία θα αποκαλυφθούν και θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά και τα οποία έχουν ως στόχο αφενός τη βελτιστοποίηση και ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των διαφόρων στρατιωτικών διοικήσεων και αφετέρου την αύξηση και ενίσχυση του βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατιωτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλο δημοσίευμά της, η Yeni Safak είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “ με την άσκηση αυτή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσα και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής”.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1098938790859677697?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...