Κόσμος

Τρέχουν οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κλείνει τα σύνορα με Κολομβία

Εκρηκτική η κατάσταση στη Βενεζουέλα. Η χώρα έχει σπάσει στα δύο και οι εξελίξεις τρέχουν.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία στην πόλη Τάτσιρα, που συνορεύει με την πόλη Κουκουτά, από όπου ο Χουάν Γκουαϊδό σχεδιάζει να περάσουν στη χώρα τα φορτία της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσουν πλήρως προσωρινά όλες οι διελεύσεις μεταξύ των δύο κρατών στην Πολιτεία Τάτσιρα», έγραψε στο Twitter η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, η Ντέλσι Ροδρίγκες. «Η ομαλότητα στα σύνορα θα αποκατασταθεί όταν οι ωμές πράξεις βίας εναντίον του λαού μας και του εδάφους μας τεθούν υπό έλεγχο», ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο ποταμός Τάτσιρα αποτελεί φυσικό σύνορο της Βενεζουέλας με την Κολομβία. Εκεί υπάρχουν τρεις γέφυρες, που ήταν ανοιχτές, ανάμεσά τους η γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, στην πόλη Σαν Αντόνιο, που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι που κινούνται με τα πόδια. Η τέταρτη γέφυρα, η Τιενδίτας, που συνδέει τη Βενεζουέλα με την Κουκουτά έχει κλείσει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Γκουαϊδό, τον οποίο πολλές χώρες αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, πήγε στην Κουκουτά την Παρασκευή, αψηφώντας τη δικαστική διαταγή που του απαγορεύει να εγκαταλείψει την επικράτεια, κι ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας υποστήριξης της αντιπολίτευσης που οργάνωσε ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο Γκουαϊδό θέλει να μπει σήμερα στη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη από τις ΗΠΑ και συγκεντρώνεται από την 7η Φεβρουαρίου σε αποθήκες στην Κουκουτά.

Στο μεταξύ, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα, ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Νότια Κορέα, προκειμένου να παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...