Εκκλησία

Το τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Γλυφάδας κυρό Παύλο (εικόνες)

Πλήθος Ιεραρχών και πιστών συγκεντρώθηκε στη Γλυφάδα για να πουν το τελευταίο αντίο στον μακαριστό Ποιμενάρχη της Μητρόπολης Γλυφάδας κυρό Παύλο.

Η Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας, τελέστηκε στον Ιερόν Ναόν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου.

Οπως αναφέρει το dogma.gr, με θερμά λόγια για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Γλυφάδας κυρού Παύλου, μίλησε στον επικήδειο λόγο,  Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης, κ. Κλήμης, ενώ, ο Μητροπολίτης Γουινέας, κ. Γεώργιος, εγκωμίασε το σημαντικό ιεραποστολικό του έργο.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γλυφάδας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωινος, ανέλαβε το βαρύ έργο να αποχαιρετίσει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη Γλυφάδας εκ μέρους του τοπικού κλήρου.

Φανερά συγκινημένος, ήταν και ο Δήμαρχος Γλυφάδας , ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, έχει ορισθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

γλυφάδας

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ