Υγεία

Το απίστευτο κόλπο για να κοιμάστε σε 2 λεπτά!

Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, ενώ είμαστε πολύ κουρασμένοι, να μην μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Με αυτές τις συμβουλές θα κοιμηθείτε χωρίς να το καταλάβετε.

Όταν έχεις ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα με τις διάφορες ασχολίες της εβδομάδας, μπορεί να συμβούν δύο πράγματα: Είτε να πέφτεις στο κρεβάτι και να σε παίρνει κατευθείαν ο ύπνος από την απίστευτη κούραση που έχεις μαζέψει, είτε να ξαπλώνεις και να καταλήγεις να στριφογυρνάς από την υπερένταση. Και τα δύο είναι φαινόμενα που μπορούν να συμβούν στον οποιονδήποτε, αλλά, όταν συμβαίνει το δεύτερο, μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικό, αφού δε σ’ αφήνει να ξεκουραστείς.

Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο που θα σε βοηθήσει στο να χαλαρώσεις και να σε πάρει ο ύπνος μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Αυτό συμβαίνει μέσα από 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ξάπλωσε ανάσκελα και χαλάρωσε του μύες του προσώπου.
  2. Χαμήλωσε τους ώμους σου, όσο περισσότερο μπορείς, και στη συνέχεια χαμήλωσε τα χέρια σου.
  3. Κάνε εκπνοή και χαλάρωσε το στήθος σου.
  4. Χαλάρωσε τα πόδια σου.
  5. Καθάρισε το μυαλό σου. Ο συγγραφέας Lloyd Bud Winter προτείνει να φανταστείς συγκεκριμένες εικόνες για να καθαρίσεις τις σκέψεις σου με αυτές. Η πρώτη εικόνα που πρέπει να κάνεις είναι ο εαυτός σου ξαπλωμένος σε ένα κανό σε μία γαλήνια λίμνη κι από πάνω σου ένας καθαρός, γαλάζιος ουρανός. Στη δεύτερη εικόνα, φαντάσου να είσαι χουχουλιασμένη σε μία μαύρη, βελούδινη αιώρα σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο.

Δες όλη τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=g1CWinr5AkI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ