Κοινωνία

Του είχαν ρημάξει τους φούρνους και έβαλε κάμερα: Δείτε τη δράση της συμμορίας ανηλίκων

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, κάποια στιγμή θα τον τσάκωναν. Μόνο που δεν ήταν ένας αλλά ολόκληρη συμμορία ανηλίκων.

Όταν το μεσημέρι της Δευτέρας (18.02.2019) η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε σπείρα που ρήμαζε καταστήματα και «σήκωνε» τις ταμειακές μηχανές με «όπλο» τα… καπάκια από τα φρεάτια στους δρόμους, λίγοι ήταν που δεν αισθάνθηκαν έστω μια μικρή έκπληξη.

Οι ανήλικοι κλέφτες είχαν συστήσει διαφορετικές ομάδες, έκλεβαν αυτοκίνητα ή μηχανές και αυτά χρησιμοποιούσαν να φτάσουν έως τον κάθε στόχο. Χτυπούσαν κυρίως βράδυ ή ξημερώματα. Πίστευαν πως δεν θα τους έπιαναν. Αλλά ίσως η αλαζονεία της ηλικίας να τους πρόδωσε. Γιατί σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις, εμφανίστηκαν σε φούρνο για να τον κλέψουν αλλά δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Θύμα της σπείρας των ανηλίκων έπεσε ένας ιδιοκτήτης φούρνων στην Αττική. Σε περιοχές όπως Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άλιμος, Γλυφάδα, Δάφνη, Βύρωνα και Νέα Σμύρνη «χτυπούσαν» -κυρίως- οι… αμούστακοι κλέφτες. Η δράση τους ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου και… τερματίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου, όταν ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής σε Δάφνη, Ομόνοια και Νέο Κόσμο, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι (τρεις Έλληνες κι ένας αλλοδαπός).

https://www.youtube.com/watch?v=ZwB7yx83pdo

https://www.youtube.com/watch?v=DS8ywteBiq0

Ο άνθρωπος αυτός είχε φροντίσει να έχει τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στα μαγαζιά του. Αυτό βέβαια δεν τον προστάτευσε από την κλοπή. Βοήθησε όμως στον εντοπισμό των δραστών. Ο φούρναρης μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, οι φούρνοι του έχουν γίνει επτά φορές στόχος ληστείας. Σε δυο από αυτές τις περιπτώσεις, δράστες φαίνεται πως ήταν μέλη της σπείρας των ανηλίκων που εξαρθρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ξημερώματα Κυριακής, 2 Φεβρουαρίου, λίγα λεπτά μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, δυο νεαροί, χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, εμφανίζονται μπροστά στο φούρνο. Κοιτούν μέσα, παρατηρούν και απομακρύνονται. Λίγα λεπτά μετά, επιστρέφουν με το καπάκι από το φρεάτιο στα χέρια, σπάνε την πόρτα και ο ένας από τους δυο καταγράφεται μέσα στον φούρνο, να παίρνει την ταμειακή μηχανή… παραμάσχαλα και να φεύγει ανενόχλητος.

https://www.youtube.com/watch?v=q1EDOPmRwB0

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από το δεύτερο χτύπημα της σπείρας, πάλι σε φούρνο του ίδιου ανθρώπου. Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ξημερώματα στο Φάληρο. Δυο νεαροί εμφανίζονται να κατεβαίνουν από ένα ασημί αυτοκίνητο, το οποίο έχουν παρκάρει μπροστά στο μαγαζί – στόχο. Το αυτοκίνητο το είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα.

Καθώς κοιτούν από την τζαμένια πόρτα, ο ένας από τους δυο απομακρύνεται και εμφανίζεται μετά από λίγο κρατώντας στα χέρια του το μεταλλικό καπάκι από ένα φρεάτιο. Το χρησιμοποιούν σαν λοστό για να ανοίξουν την πόρτα. Από την πίεση, το τζάμι γίνεται θρύψαλα και καταρρέει. Ανενόχλητοι, μπαίνουν στο φούρνο, αρπάζουν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, μπαίνουν στο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται.

«Ποιο πολλά κοστίζουν οι ζημιές παρά αυτά που παίρνουν»
Μιλώντας στο newsit.gr, ο ιδιοκτήτης των δυο φούρνων περιγράφει πως μέσα σε έναν χρόνο, έχει πέσει θύμα κλοπών (όχι μόνο από τη συγκεκριμένη σπείρα) επτά φορές! Πριν από έξι μήνες, περιγράφει, ένας από τους φούρνους που διατηρεί, στου Ζωγράφου, έγινε στόχος κλεφτών.

Οι δράστες προκάλεσαν ζημιά ύψους 20.000 ευρώ γιατί έσπασαν ψυγεία, πέρα από τις τζαμαρίες και τις βιτρίνες. Ήταν τέτοιο το κόστος της ζημιάς που δεν μπορούσε να το πληρώσει για να ξαναφτιάξει το μαγαζί του. «Πληρώνω ενοίκια και το έχω κλειστό» λέει και σημειώνει πως αν δεν βρει τελικά τρόπο να αποκαταστήσει τις ζημιές, θα αναγκαστεί να το κλείσει οριστικά και να απολύσει πέντε ανθρώπους.

Σε άλλους δυο φούρνους του, οι ζημιές ήταν μικρότερες. Μια 5.000 ευρώ και η άλλη 500 ευρώ. «Οι ζημιές είναι μεγαλύτερες απ’ αυτά που κλέβουν» λέει και αποκαλύπτει πως δεν έφτανε που έπεσε θύμα κλοπής, η εφορία τον απειλεί με πρόστιμο από 2.500 έως 4.000 ευρώ γιατί… «έχασε» την ταμειακή μηχανή.

«Είμαι χρεωμένος, χρωστάω στους τζαμάδες, στα έπιπλα» λέει σε απόγνωση ενόψει και του προστίμου από την εφορία, παρά το γεγονός, όπως τονίζει, ότι και την αστυνομία κάλεσε όταν του έκλεψαν την ταμειακή και η κλοπή έχει καταγραφή και οι δράστες συνελήφθησαν. «Έχω 50 άτομα προσωπικό και σκέφτομαι να κλείσω τα καταστήματα», σημειώνει.

Ακούστε τη μαρτυρία του

https://www.youtube.com/watch?v=mM66EUMwXQ4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ