Κυπριακό

Τουφάν Ερχουρμάν για Κυπριακό: Το βάρος των ευθυνών για την συνέχιση των εντάσεων το έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά

Όλο το βάρος για το Κυπριακό ο πρόεδρος τους ψευδοκράτους Τουφάν Ερχουρμάν το έριξε στην Ελλάδα με κατηγορίες για χρονοτριβή και άρνηση για έναρξη διαπραγματεύσεων από μηδενική βάση.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων, Τουφάν Ερχουρμάν, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «παίζει με το χρόνο» μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα των υδρογονανθράκων και ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να έχουν λόγο στο θέμα της εξόρυξης. Προχωρούν μαζί με την Τουρκία, είπε, για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους.

Ο Τουφάν Ερχουρμάν είπε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι εναντίον της έναρξης των διαπραγματεύσεων από μηδενική βάση. Μιλώντας σε συνάντησή με Τουρκοκύπριους, που ζουν στην Άγκυρα, ο κ. Ερχουμάν υποστήριξε ότι το «μπαλάκι» βρίσκεται στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει υπομονή πλέον για χάσιμο χρόνου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αν οι πλευρές, πρόσθεσε, καθήσουν στο τραπέζι «η διαδικασία πρέπει να είναι υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της πολιτικής ισότητας και επικεντρωμένη σε αποτέλεσμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...