Κόσμος

Τα 106 έφτασε η «ταχύτερη ντράμερ της Αμερικής» - Δεν έχει σταματήσει να παίζει - Το μυστικό της μακροζωίας της (βίντεο)


Οι μουσικοί μπορεί και να ενθουσιαστούν με την είδηση. Η θρυλική ντράμερ Βαϊόλα Σμιθ, ηλικίας 106 ετών μπορεί να έχει ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας: τα ντραμς και η μέτρια κατανάλωση ενός καλού κρασιού.

Η Βαϊόλα Σμιθ, «η ταχύτερη ντράμερ της Αμερικής», μπορεί να είναι 106 ετών, αλλά δεν έχει σταματήσει να παίζει ντραμς τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, με το συγκρότημά της «Forever Young Band: America’s Oldest Act of Professional Entertainers». Και μπορεί να περηφανεύεται πως έχει παίξει σχεδόν τα πάντα, από σύγχρονη μουσική και swing, μέχρι τζαζ και ροκ εν ρολ.

Γεννήθηκε με το όνομα Βαϊόλα Σμιτζ στις 29 Νοεμβρίου 1912 στο Κάλβαρι του Γουισκόνσιν, και ήταν ένα από τα 10 παιδιά της πολυμελούς οικογένειας. Όλη η οικογένεια είχε κάνει σπουδές σε πιάνο και στην δεκαετία του 1920 ο πατέρας τους αποφάσισε να ιδρύσει την μπάντα «Smith Sisters Orchestra αποτελούμενη από 7 από τα παιδιά του.
https://www.instagram.com/p/BtVGz9JgmI9/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Έγινε αρχικά γνωστή όταν έδωσαν μια παράσταση στο « Major Bowes Amateur Hour» μια ραδιοφωνική εκπομπή στην δεκαετία του 1930 που θυμίζει το σημερινό «Ελλάδα έχεις ταλέντο».Το 1938, η Βαϊόλα και η σαξοφωνίστρια αδερφή της Μίλντρεντ ξεκίνησαν μια γυναικεία ορχήστρα με το όνομα «The Coquettes», που έπαιζε μέχρι το 1942 όταν η Μίλντρεντ παντρεύτηκε. Το συγκρότημά τους είναι αυτό χάρη στο οποίο απέκτησε την φήμη της η Βαϊόλα, καθώς πολλές από τις swing μελωδίες τους παίζονταν κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου.
Το συγκρότημα «Smith Sisters Orchestra», αποτελούμενο από τις 7 αδερφές

Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, η Βαΐόλα προσχώρησε στην ορχήστρα «Hour of Charm Orchestra του Φιλ Σπιτάνι, ένα άλλο διάσημο γυναικείο συγκρότημα. Η ικανότητά της να διάβάζει τέλεια την μουσική, σε συνδυασμό με την συνολική της μουσική παιδεία, ήταν αυτό που την οδήγησε αργότερα να παίξει με την συμφωνική ορχήστρα του NBC, μία από τις ηγετικές ορχήστρες της εποχής εκείνης.
https://twitter.com/LudwigDrumsHQ/status/971797605494743043?ref_src=twsrc%5Etfw

Αφού έπαιξε στην ορκωμοσία του προέδρου Χάρι Τρούμαν το 1949, η Βαϊόλα σχημάτισε την δική της μπάντα, με το όνομα «Η Βαϊόλα και τα 17 ντραμς της». Στη συνέχεια, την προσοχή της κέρδισε το Μπρόντγουεϊ όπου έπαιξε μουσική στην αρχική παραγωγή του «Καμπαρέ».

https://youtu.be/o5c_XZaArH4

Μιλώντας στον Νταν Μπάρετ νωρίτερα φέτος, η Βαϊόλα μίλησε για την καριέρα της και θυμήθηκε μερικούς μερικούς από τους θρυλικούς μουσικούς με τους οποίους έπαιξε. Θυμήθηκε επίσης, ένα άρθρο της στο περιοδικό «Down Beat» με τίτλο « Give Girl Musicians A Break», το οποίο έγραψε στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχοντας πάντα αγωνιστεί για τις γυναίκες στην μουσική, αγωνίστηκε επίσης έντονα και για μπάντες που έχασαν άνδρες μουσικούς στον πόλεμο δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες να τους αντικαταστήσουν. Το άρθρο τότε, είχε προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τις γυναίκες μουσικούς και την προκατάληψη που είχαν πολλοί άνδρες γι’ αυτές εκείνη την εποχή.

Η Βαιόλα Σμιθ αποδίδει την μακροζωία της στα ντραμς και το κρασίΗ Βαιόλα Σμιθ αποδίδει την μακροζωία της στα ντραμς και το κρασί

Αναφορικά με την αξιοσημείωτη μακροζωία της, η Βαϊόλα εξήγησε ότι έχει καπνίσει ελάχιστα στη ζωή της, πιστεύει ακράδαντα πως με τα ντραμς γυμνάζεται όλο το σώμα της και πως αυτό είναι που την βοήθησε στο να μείνει υγιής.

«Μου αρέσει το ποτό, αλλά σίγουρα πάντα με μέτρο» εξήγησε στην συνέντευξη. «Ακόμη και ο πατέρας μου είχε μια ταβέρνα στο nightclub του στο Γουισκόνσιν. Έφερνε κρασί ακόμη και στα παιδιά της οικογένειας. Έτσι, κι εμείς πίναμε κρασί μαζί με το δείπνο. Κι ακόμη και τώρα πίνω κρασί. Ήμουν τις προάλλες στο αεροπλάνο και δίπλα μου καθόταν έναν άνδρας που πωλούσε ποτά. Μου είπε ότι οι άνθρωποι που πίνουν κρασί επεκτείνουν την ζωή τους κατά τρία χρόνια, αν πίνουν κάθε μέρα κρασί. Χωρίς, όμως, υπερβολές. Και χάρηκα πολύ που το άκουσα αυτό. Εγώ προτιμώ το κόκκινο κρασί από το λευκό. Αλλά και το λευκό κρασί είναι επίσης καλό. Αλλά πάντα πίνω ένα ποτήρι κρασί. Αλλά μόνο ένα. Παλαιότερα έπινα δύο, αλλά τώρα μόνο ένα».

Μέχρι και στο εξώφυλλο του περιοδικού «The Billboard» εμφανίστηκε

Η Βαϊόλα που κάποτε έγινε γνωστή ως «η πιο γρήγορη γυναίκα ντράμερ» της Αμερικής, συνεχίζει να ξεπερνά εμπόδια, εμπνέοντας τους ανθρώπους και κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, να παίζει ντραμς. Και σε ηλικία 106 ετών δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσει.

Πηγή: Η «ταχύτερη ντράμερ της Αμερικής» είναι 106 ετών και δεν έχει σταματήσει να παίζει μουσική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Πηγή: Η «ταχύτερη ντράμερ της Αμερικής» είναι 106 ετών και δεν έχει σταματήσει να παίζει μουσική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...