Πολιτική

Τα «διπλά βιβλία» του Πολάκη

O Παύλος Πολάκης μέχρι τώρα απασχολούσε το πολιτικό σκηνικό για τις γεμάτες αυθάδεια και αγένεια προκλητικές δηλώσεις του.

Ο υπουργός Υγείας μέχρι χθες υποδυόταν τον υπερνομοταγή πολίτη που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, τον «τιμωρό» οποιουδήποτε παρέβαινε τους κανόνες που ορίζουν οι νόμοι και η ηθική. Η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Παύλο Πολάκη.

ΠΡΙΝ εξηγήσουν τόσο ο ίδιος όσο και η Τράπεζα Αττικής βάσει ποιων προϋποθέσεων και κριτηρίων εγκρίθηκε και εκταμιεύθηκε ένα δάνειο-μαμούθ, υπάρχει κάτι που ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Παύλος Πολάκης ισχυρίζεται πως έχει πολλά οικογενειακά έξοδα τα οποία δεν μπορεί να καλύψει με τα έξι χιλιάδες ευρώ της μηνιαίας βουλευτικής και υπουργικής αποζημίωσης. Την ώρα που ο ίδιος και οι σύντροφοί του διαλαλούν πανηγυρίζοντας πως η κανονικότητα έχει επιστρέψει και οι πολίτες… ευημερούν με μισθούς των 300, 650 ακόμα και 1.000 ευρώ. Την ώρα που η εφορία κατάσχει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και για χρέη 500 ευρώ.

Ο Παύλος Πολάκης, όμως, με τη δήλωσή του προβαίνει και σε μια συνταρακτική αποκάλυψη. Λέει ότι «από τον Οκτώβριο του 2015 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού – εντατικολόγου, που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου».

ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με τα όσα ομολογεί ο υπουργός, για πολλά χρόνια έβγαζε -και καλά έκανε- από 150.000 έως 225.000 ευρώ το χρόνο, αφού τώρα βγάζει γύρω στα 75.000 ευρώ ως βουλευτής και υπουργός. Αλλά μια ματιά στο πόθεν έσχες του δείχνει άλλα πράγματα. Το 2012 δήλωσε 119.592 ευρώ, το 2013 μόλις 45.141 ευρώ, το 2014 μόλις 54.436 ευρώ και το 2015, που είχε και βουλευτικό εισόδημα, ανέβηκε στα 100.333 ευρώ.

ΑΡΑ οι επίσημες φορολογικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη δεν συνάδουν με τα όσα δημοσίως ομολόγησε χθες, ότι είχε ως εισοδήματα στο παρελθόν. Σε μια κανονική χώρα ύστερα από αυτή την αναντιστοιχία φορολογικών στοιχείων και επίσημων δηλώσεων ενός υπουργού θα υπήρχε παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για απόκρυψη εισοδημάτων.

ΜΗΠΩΣ ο Παύλος Πολάκης, εκτός του ότι κρατούσε «διπλά βιβλία», όπως έχει παραδεχθεί, ως δήμαρχος Σφακίων, έκανε ακριβώς το ίδιο και με τα εισοδήματά του; Τουλάχιστον αυτό φαίνεται. Ας εξηγήσει, λοιπόν, ο βαρύμαγκας υπουργός τι ακριβώς τρέχει…

ΟΣΟΝ αφορά στον υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό, τα πράγματα μάλλον είναι πιο απλά. Η Τράπεζα Αττικής λειτουργεί ως «παραμάγαζο» του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων στον Καλογρίτσα, δεν θα έδιναν ένα… ψωροδάνειο 100.000 ευρώ στην υπουργάρα του Αλέξη Τσίπρα; Αλήθεια, κύριε Πολάκη, αυτό δεν είναι διαπλοκή; Θα έδινε η Τράπεζα Αττική σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη 100.000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο;

ΚΑΙ τι ειρωνία! Ολα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί για το νέο νόμο Κατσέλη, χωρίς να ομολογεί ότι θα οδηγήσει σε χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε «λαϊκές» περιοχές.

ΚΑΙ ο «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» Πολάκης; Οταν έχει ασυλία από τον Αλέξη Τσίπρα να καθυβρίζει όποιον γουστάρει και για οποιονδήποτε λόγο και «τραπεζική ασυλία» να σηκώνει όσα χρήματα γουστάρει μέσω δανείων, νιώθει «ανίκητος». «Σας έχω» βροντοφωνάζει σε όποιον του ασκεί κριτική. Τελικά, όμως, «τον έχουν» τον ίδιο εύκολα όλοι. Γιατί αποδεικνύεται πιο «παλιός» και από το «παλαιό σύστημα» που καταγγέλλει.

*του Γιάννη Τσαπρούνη, διευθυντή σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ