Κοινωνία

Ταμπλέτες πιάτων: Οι πέντε χρήσεις που θα μας λύσουν τα χέρια!

Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων, εκτός απο τη βασική χρήση τους, όπως μαρτυρά και το όνομά της να "πλένει πιάτα στο πλυντήριο" μπορεί με αυτά τα πέντε κόλπα να μας λύσει τα χέρια!

Φριτέζα

Μια από τις πιο ενοχλητικές δουλειές του σπιτιού είναι το καθαρισμα της φριτέζας. Το λίπος που έχει κολλήσει στην εσωτερική πλευρά δεν ξεκολλάει εύκολα. Ευτυχώς μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων μπορεί να λύσει εύκολα αυτό το πρόβλημα.Γέμισε με ζεστό νερό τα 3/4 της φριτεζας και ρίξε μέσα την ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Άφησε μέσα και το καλαθάκι της φριτέζας. Άναψε τη φριτέζα με μέγιστη θερμοκρασία τους 90 βαθμούς κελσίου για περίπου 10 λεπτά. Ξέπλυνε στη συνέχεια το δοχείο με ζεστό νερό. Έξτρα συμβουλή: μπορεί να μυρίσει τηγανιτό λάδι για αυτό άνοιξε και κάποιο παράθυρο.

Αποσμητικό

Κάτι που συμβαίνει συχνά σε πολλά νοικοκυριά είναι ότι η μυρωδιά του φαγητού μένει πολλή ώρα στο σπίτι ακόμη και όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Κυρίως όταν έχεις ψήσει ψάρια ή έχεις χρησιμοποιήσει τη συσκευή γκουρμέ. Ένας εύκολος τρόπος να ξεφορτωθείς αυτή τη μυρωδιά είναι χρησιμοποιώντας μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό. Βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Η μυρωδιά του φαγητού απορροφάται από την κατσαρόλα με το νερό και το σπίτι σου δεν μυρίζει πια άσχημα. Αναρωτιέσαι που αλλού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων στο σπίτι; Κάνε τότε γρήγορα κλικ στην επόμενη σελίδα!

Καφέ σημάδια

Οι αληθινοί φίλοι του τσαγιού που βρίσκονται ανάμεσα μας γνωρίζουν το πρόβλημα: οι καφέ λεκέδες που μένουν στα ποτήρια και τις τσαγιέρες. Όσο καλά και να τα τρίψεις καθώς τα πλένεις, δεν είναι εύκολο να απομακρύνεις τους λεκέδες. Τώρα όμως αυτό μπορεί να αλλάξει, χάρη στις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Πρόσθεσε βραστό νερό, στο οποίο έχεις διαλύσει μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων, στη τσαγιέρα και τα ποτήρια. Άφησε τα να μουσκεψουν για μια ώρα και ξέπλυνε τα καλά. Θα δεις ότι οι καφέ λεκέδες έχουν εξαφανιστεί!

Κίτρινοι λεκέδες

Ακόμη ένας δύσκολος λεκές για να απομακρυνθεί: κίτρινοι λεκέδες για παράδειγμα σε λευκά μπλουζάκια. Κυρίως στις μασχάλες οι κίτρινοι λεκέδες από τον ιδρώτα δύσκολα φεύγουν. Μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων μπορεί να σε σώσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο πλυντήριο ρούχων. Ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα πλύσης και τα ρούχα σου θα είναι αστραφτερά λευκά!

Κατσαρόλες

Υπάρχουν λεκέδες από καμένο φαγητό στην κατσαρόλα και δεν μπορείς να τους απομακρύνεις με τίποτα; Τότε η ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων είναι ο καλύτερος φίλος σου! Βάλε την κατσαρόλα με τους λεκέδες φαγητού στην κουζίνα σου με λίγο νερο. Άναψε μέτρια φωτιά και άφησε το να βράσει μερικά λεπτά. Τρίψε το λίγο με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα και ξέπλυνε το και θα μοιάζει πάλι σαν καινούργιο!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ