Διατροφή

Τέσσερις λόγοι για να προσθέσετε το παντζάρι στη διατροφή σας, σήμερα κιόλας

Μπορεί να γνωρίζουμε ήδη πως όλα τα λαχανικά μπορούν να κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό μας, όμως τα παντζάρια ειδικά, αποτελούν ένα διατροφικό θησαυρό και η επιστήμη σου δίνει 4 καλούς λόγους να τα προσθέσεις στην διατροφή σου!

Τα παντζάρια μπορεί να είναι γλυκά στην γεύση, αλλά αποτελούν ένα καλό μέσο στην δίαιτά σου και είναι ένας υγιεινός τρόπος για να φας κάτι γλυκό όταν το χρειάζεσαι, χωρίς περιττές θερμίδες. Μάλιστα, σε μια μελέτη που έχει διεξαχθεί, διαπιστώθηκε πως μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Παράλληλα, μία άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Newcastle του Λονδίνου αποκάλυψε πως το παντζάρι στην διατροφή σας, μπορεί να ωφελήσει άτομα με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με διατροφολόγους, ότι η κατανάλωση παντζαριού, αποτρέπει το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επίσης, τα παντζάρια, όταν λαμβάνονται μαζί με καρότο, βρέθηκε να συμβάλλουν στη θεραπεία της λευχαιμίας. Πολλές μελέτες λοιπόν, υποστήριξαν τις αντικαρκινικές και χημειοπαραγωγικές ιδιότητες των τεύτλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατανάλωση παντζαριών μπορεί να μειώσει τη μυϊκή χρήση της τριφωσφορικής αδενοσίνης, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια και βοηθάει να παραμείνει το σώμα ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ