Καιρός

Σ. Αρναούτογλου: Άνεμοι έως και 10 μποφόρ - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Αγριεύει ξανά ο καιρός και φέρνει ισχυρούς ανέμους και χιόνια. Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μας δείχνει ποιές περιοχές θα πληγούν από τη σφοδρή κακοκαιρία, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις πους τις επόμενες ώρες.

Ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες στις μετακινήσεις, καθώς η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα είναι σφοδρή. Καιρός για… δυο (έρχεται και η Ημέρα των Ερωτευμένων γαρ), με τσουχτερό κρύο, χιόνια και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Η νέα κακοκαιρία ονομάστηκε «Χιόνη» και ετοιμάζεται να πλήξει όλη τη χώρα τις επόμενες ώρες και μέχρι την Παρασκευή (16.02.2019) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δείτε τις περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν δυνατές βροχές σε συνδυασμό με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης! Στα ορεινά και ημιορεινά της νοτιας-νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και το βράδυ της κεντροανατολικής Πελοποννησου και χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο τα 200-400 μέτρα) …»

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και τον χάρτη με τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία.

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2218821075023965

Η πρόγνωση καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ
Στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής κυρίως χώρας, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους από την Τρίτη έως και το Σάββατο. Ιδιαίτερα για την Μακεδονία και της Θράκη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου κατά κύριο λόγο την Παρασκευή.

Δείτε την εξέλιξη της χιονοκάλυψης έως και το Σάββατο 16/02 για το σύνολο της χώρας και σε υψηλή ανάλυση για την περιοχή της Αττικής στο video του meteo.gr.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=GUTa66mUDM4

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τόπους στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, που θα φτάσει και τους 10 βαθμούς.

Δείτε την εξέλιξη της μέγιστης θερμοκρασίας κατά τις επόμενες ημέρες (με μπλε αποχρώσεις σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες) και την ισχύ των βορείων ανέμων το πρωί της Πέμπτης (με κόκκινο χρωματίζονται ο άνεμος ισχύος έως 9 ενώ με μωβ ο άνεμος ισχύος έως 10 μποφόρ).

https://www.youtube.com/watch?v=3bHLRO7Qb34

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιων διευθύνσεων, στο Αιγαίο 7 με 8, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Παγετός καταιγίδες τόπους στα βορειοδυτικά τη νύχτα.

Καιρός Αθήνα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 13-02-2019

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και στα νησιά του βορείους Αιγαίου. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι καταιγίδες τόπους έντονα στα ανατολικά και τα νότια.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην
υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση από τα βόρεια. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές