Σκοπιανό

Συρίγος: "Μεσοβέζικη λύση η Συμφωνία των Πρεσπων"

Σε συνέντευξή του ο αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, δήλωσε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα μελλοντικά.

Ο  Άγγελος Συρίγος δήλωσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών πως ενώ κατανοεί όσους συναισθηματικά δεν μπορούν να λένε ακόμα τη γειτονική χώρα «Βόρεια Μακεδονία», θα πρέπει αυτό να γίνει γιατί η χώρα δεσμεύεται από μια Διεθνή συμφωνία και πλέον το κόστος απεμπλοκής θα είναι μεγάλο.

Δεν απέκλεισε ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού News 24/7, ο, ότι η συμφωνία αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. «Είναι μια μεσοβέζικη λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία είπε πως δεν την αποτιμά ούτε θετικά ούτε αρνητικά, τονίζοντας όμως πως πάντα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ένσταση πως τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε μέτρια επίπεδα, ίσως δεν έπρεπε να γίνει συνάντηση στο ανώτερο επίπεδο αλλά σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Τέλος, ο Αγγ. Συρίγος αναφέρθηκε στην απόφασή του να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά -σ.σ. θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ- λέγοντας πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...