Κοινωνία

Συνεχείς οι εκκλήσεις στον Δήμο για το σπίτι που κατέρρευσε στην Πνύκα - Τι δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Πολλαπλές οι εκκλήσεις στο Δήμο για το ετοιμόρροπο κτίριο αλλά δεν είχε γίνει τίποτα.

Τρόμος και πανικός το πρωί της Τρίτης (11.02.2019) στην οδό Ιουλίου Σμιθ στην Πνύκα.

Στο σπίτι επί της οδού Ιουλίου Σμιθ ήταν κενό. Ο ιδιοκτήτης του μένει στην Κεφαλονιά και το… κακό φαινόταν πως θα συνέβαινε κάποια στιγμή, όμως κανείς από τους αρμόδιους δεν ενδιαφέρθηκε.

Από τύχη δεν περνούσε κανείς από το σημείο τη στιγμή της κατάρρευσης. Από εκεί καθημερινά περνούν μέχρι και παιδιά.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, περίπου στις 10:00. Κάτοικος της περιοχής, αυτόπτης μάρτυρας των όσων συνέβησαν, περιέγραψε πως το σπίτι κατέρρευσε μέσα σε μια στιγμή. «Ακούσαμε φασαρία και έπεσε όλο μαζί. Ανοίξαμε τα παράθυρα και είδαμε σκόνη» είπε.

Ο ίδιος άνθρωπος είπε ότι μετά τις βροχές της περασμένης εβδομάδας, παρατήρησαν ότι «έκανε μια κοιλιά ο τοίχος. Πήραμε τον δήμο. Μας είπαν ότι την άλλη εβδομάδα, θα το κοιτάξουν».

Δείτε πως περιέγραψαν όσα συνέβησαν αυτόπτες μάρτυρες

Κοντά στο σπίτι που κατέρρευσε, στην ίδια γειτονιά στην Πνύκα, υπάρχει ακόμη ένα, στο οποίο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έχει πέσει η οροφή.

Το νέο σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε μόλις λίγες μέρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Γκάζι. Ήταν περίπου 06:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν σπίτι στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Αρτεμισίου, έπεσε και καταπλάκωσε δυο αυτοκίνητα.

Συνολικά στην Αθήνα έχουν καταγραφεί 1.400 παλιά και επικίνδυνα κτήρια τα οποία είναι ετοιμόρροπα και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων.

https://www.youtube.com/watch?v=MI6taWOKmRM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ