Αθλητισμός

«Συναγερμός» σε όλη την Ευρώπη για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός! Τι αποφάσισε η FIFA για την Τούμπα

Είναι το απόλυτο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος. Αλλά και ένα σημαντικό τεστ… ετοιμότητας και σοβαρότητας για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Σε ένα γήπεδο με βαρύ ιστορικό ακραίων συμπεριφορών, εισβολών, τραυματισμών και πολλών περιστατικών που έχουν αμαυρώσει την εικόνα του ποδοσφαίρου μας διεθνών, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός καλούνται να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για το πρωτάθλημα. Με επίσημα βλέμματα να παρακολοθούν ό,τι συμβαίνει στην Τούμπα.

Οπως έγινε γνωστό, λοιπόν, στα επίσημα του γηπέδου του ΠΑΟΚ θα δώσουν το παρών οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA, που είναι αρμόδιοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, στην αναμέντρηση θα παραστούν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, ο 61χρονος Αυστριακός δικηγόρος, Χέρμπερτ Χούμπελ, αλλά και ο υπερσύμβουλος που όρισαν οι υπερκείμενες δυνάμεις για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής και οργάνωσης της Ομοσπονδίας, ο Τσέχος Πέτερ Φούσεκ.

Η παρουσία τους στο εν λόγω παιχνίδι μόνο τυπική δεν θα είναι. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι ένα πρώτης τάξεως τεστ για το ποδόσφαιρό μας και οι δύο απεσταλμένοι FIFA/UEFA θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε ό,τι γίνεται στο παιχνίδι και στο γήπεδο και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τομείς όπως η συμπεριφορά των παραγόντων, η αρμόσφαιρα, η διαιτησία, τα μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως παρατηρητής διαιτησίας του Χεσούς Χιλ Μανθάνο και των βοηθών του έχει οριστεί το μέλος της ΚΕΔ και επίσης Ισπανός, Φερνάντο Μαρίν, ενώ είναι πολύ πιθανό στο γήπεδο να βρεθεί και ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μέλο Περέιρα.

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως η FIFA/UEFA έχει σκοπό να δίνει δυναμικό παρών σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Και για αυτόν τον λόγο γνωστοποιήθηκε πως στο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας, μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, θα δώσει το παρών ο ένα ακόμη μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, o Iσπανός Έντι Ντερβισάι (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της ισπανικής ομοσπονδίας)

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ