Πολιτική

Στ. Λυγερός: Η ΠΓΔΜ έχει ήδη παραβιάσει την Συμφωνία των Πρεσπών (BINTEO)


Η κύρωση της εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά το σκηνικό αποσύνθεσης κομμάτων εντός του κοινοβουλίου, λέει στον 98.4 ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός. 

Ωστόσο, όπως σημειώνει παρότι αυτόματα θα μιλάμε για Βόρεια Μακεδονία,  η γειτονική χώρα, έχει ήδη παραβιάσει ακόμη και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τον Σταύρο Λυγερό, ήταν λάθος η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Χάλκη, παρά τους κατανοητούς συναισθηματικούς και εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης λόγους. Η Τουρκία δεν πρέπει να μένει με την εντύπωση ότι είναι διμερές θέμα και μάλιστα ψηλά στην ατζέντα, ώστε να θέτει ανιστόρητα και αστήρικτα παραβιάζοντας και την Συνθήκη της Λωζάννης, το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είπε, είναι διεθνές και κυρίως πρωτίστως καίγεται για αυτό η Δύση, κόντρα στο ρόλο της Ορθοδόξου Ρωσίας.

Κανονικά, ο έλληνας Πρωθυπουργός, όσο και αν μιλούσε το συναίσθημα του Ελληνισμού, θα έπρεπε να «σπρώξει» το θέμα στις ΗΠΑ που καίγονται για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία και να δώσει την εικόνα στον Ερντογάν, ότι για εμάς ως μη διμερές θέμα, δεν υπάρχει στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...