Εθνικά θέματα

Στρατηγός Μανωλάκος: Με ηχηρά μηνύματα για Αιγαίο & Βορρά παρέδωσε τα ηνία της ΑΣΔΕΝ

Τα ηνία της ΑΣΔΕΝ, παρέδωσε ο Στρατηγός Μανωλάκος, παίρνοντας μάλιστα ασίστ, από το “χταπόδι” του Ελληνικού Μπάσκετ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο παλαίμαχος άσσος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, τροφοδοτώντας με την παρουσία του και τα σενάρια για τα επόμενα βήματα του καταδρομέα Νικόλαου Μανωλάκου. Η εκδήλωση είχε έντονο μπασκετικό χρώμα, καθώς ακόμη ένας βετεράνος της καλαθοσφαίρισης ήταν στο ακροατήριο και ο λόγος για τον Νίκο Φιλίππου.

Ο Στρατηγός Μανωλάκος παραδίδοντας στον νέο διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο, εξέπεμψε ηχηρά μηνύματα: "Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Το Αιγαίο αμφισβητείται διαρκώς από του γείτονες μας , απειλή έχουμε και στα βόρεια δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς" τόνισε και πρόσθεσε: "Αφήνω όλα τα νησιά ακέραια και αμόλυντα όπως τα παρέλαβα".

Ο απερχόμενος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ επίσης υπογράμμισε εμφατικά: "Κράτος που δεν είχε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις υποδουλώθηκε".

Ανέφερε δε συγκινημένος: "Οι διοικητές μου με βοήθησαν να ασκήσω καθήκοντά και μου ανέπτυξαν στρατηγική σκέψη. Ευχαριστώ την πατρίδα και τον ελληνικό στρατό, που με βοήθησε να ζήσω το όνειρο του καταδρομέα με μεγάλο πάθος. Οι προκλήσεις που έχει ο νέος διοικητής της ΑΣΔΕΝ είναι πολλές. Αποτίω φόρο τιμής στους νεκρούς των νησιών που πάλεψαν τους αθάνατους ήρωες των Ιμίων".

Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος,φιλοτεχνώντας τους βασικούς άξονες των επιδιώξεών του ανέφερε: "Υποκλίνομαι στις πολεμικές σημαίες της ΑΣΔΕΝ και στους νεκρούς της. Με όλες μου τις δυνάμεις θα παλέψω ν αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που τυχόν υπάρχουν. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στο προσωπικό και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε εις πέρας την αποστολή μας. Θα διοικήσω σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΓΕΣ και απαιτώ να έχουμε συνεργασία ώστε να αποτρέψουμε οτιδήποτε".

Επίσης έπλεξε το εγκώμιο του πρώην ΑΣΔΕΝαρχη: "Ο Στρατηγός Μανωλάκος, κατάφερε να ενώσει 15.000 ανθρώπους που είναι η ΑΣΔΕΝ".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης