Εκκλησία

Στιγμές συγκίνησης: Εν ενεργεία αστυνομικός χειροτονήθηκε διάκονος στην Αργολίδα (εικόνες, βίντεο)

Θα παραμείνει αστυνομικός και θα αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο του στη διακονία ως άμισθος κληρικός

Ο εν ενεργεία αστυνομικός Νικόλας Κούρτης χειροτονήθηκε διάκονος στην Αργολίδα από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο.

Το μυστήριο έγινε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος την Κυριακή.

Ο νεοχειροτονηθείς, βαθιά συγκινημένος από το Μυστήριο της Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που του έκανε, την οικογένεια του, καθώς και τον εφημέριο του Ιερού ναού, πρωτοπρεσβύτερο π. Αποστόλη Χασάπη κι όλους όσους παραβρέθηκαν στην εις διάκονο χειροτονία του.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Μάνης τόνισε στην ομιλία του προς τον νέο Διάκονο πως τόσα χρόνια ήταν στην υπηρεσία για την ασφάλεια των πολιτών και τώρα θα βρίσκεται στην υπηρεσία για την ασφάλεια των ψυχών.

Ο εν ενεργεία αστυνομικός Νικόλας Κούρτης χειροτονήθηκε διάκονος στην Αργολίδα από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις, ο νέος διάκονος είναι εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος θα διατηρήσει την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στην διακονία, ως άμισθος κληρικός.

Ο αστυνομικός, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία από μικρή ηλικία, τονίζει ότι «η επιθυμία να προσφέρει εθελοντικό έργο διακονίας, προϋπήρχε». 

Να σημειωθεί ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς, αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το μυστήριο έγινε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος την ΚυριακήΤο μυστήριο έγινε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος την Κυριακή

Ο νέος διάκονος είναι εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος θα διατηρήσει την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα

Ο αστυνομικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία από μικρή ηλικίαΟ αστυνομικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία από μικρή ηλικία

https://youtu.be/QD4aKRnVo_s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ