Κοινωνία

Στην φυλακή ο πατέρας που εξέδιδε την κόρη του - Το χρονικό του δικαστηρίου


Λήφθηκε η τελική απόφαση για τον πατέρα που εξέδιδε την κόρη του και το ηλικιωμένο που ασελγούσε πάνω στο παιδί.

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου ο 42χρονος που κατηγορείται ότι εξέδιδε το ανήλικο παιδί του από την ηλικία των 10 χρόνων και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, καθώς και ο 68χρονος συνταξιούχος, που φέρεται να συνευρίσκονταν μαζί της έναντι ευτελούς αμοιβής.

Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία, ο 68χρονος σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών (βάσει νομοθεσίας θα εκτίσει τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ ο 42χρονος σε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, με τις εφέσεις και για τους δύο να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχο τον 68χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας σε ανήλικο κάτω των 10 και 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, πράξεις για τις οποίες ο εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών για την καθεμία. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία «υιοθέτησε» την πρόταση αυτή επιβάλλοντάς του παράλληλα για τη δεύτερη πράξη και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 28 έτη.

Επίσης με την ίδια απόφαση κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία και με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και ο 42χρονος πατέρας για τα αδικήματα της απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 10 και 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια αλλά και της σωματεμπορίας ανηλίκου από ανιόντα συγγενή εξ αίματος κατ’ εξακολούθηση. Για αυτές τις πράξεις ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 και 12 ετών αντίστοιχα στον κατηγορούμενο και τελικά το δικαστήριο του επέβαλε κατά πλειοψηφία ποινή κάθειρξης 6 ετών για το πρώτο αδίκημα και ομόφωνα κάθειρξη 10 ετών για το δεύτερο, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Οι απολογίες

Αθώοι δήλωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου και οι δύο κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο 68χρονος συνταξιούχος είπε πως την ανήλικη κοπέλα την γνώριζε από τη βρεφική της μόλις ηλικία, πως είχε πάει σπίτι τους μερικές φορές για κάποιες δουλειές που θα έκανε με τον πατέρα της, απλά καθημερινά ζητήματα.

Ο ίδιος είπε πως δεν είχε ποτέ καμία επαφή και πολύ περισσότερο σεξουαλική με την ανήλικη η οποία ήταν αυτή που του φερόταν πάντα πολύ άσχημα, ενώ η δική του συμπεριφορά ήταν πολύ καλή απέναντί της.

Αναφορικά με την υπόθεση ο 68χρονος είπε πως όλα τα δημιούργησε κάποια θεία της ανήλικης επειδή είχε προηγούμενα μαζί του, για αυτό και τον ενέπλεξε για λόγους εκδίκησης, ενώ πρόσθεσε πως αρκετές φορές είχε δει από μακριά την κοπέλα στην αυλή του σπιτιού της να βγάζει τα ρούχα της.

Από την πλευρά του ο 42χρονος πατέρας της κοπέλας ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας πως όλα όσα κατέθεσε προανακριτικά ήταν ψέματα και πως αναγκάστηκε να τα δηλώσει επειδή «έφαγε πολύ ξύλο από την αστυνομία» όπως ο ίδιος είπε. Ο 42χρονος αναφέρθηκε σε περιστατικό κακοποίησης με θύμα τον ίδιο το οποίο και έγινε η αφορμή να ενισχυθεί η φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε (οι φερόμενοι ως δράστες για την υπόθεση αυτή του πατέρα αθωώθηκαν όπως ακούστηκε στο δικαστήριο).

Ο ίδιος είπε ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τα παιδιά του, ενώ αρνήθηκε ότι ουδέποτε πήρε χρήματα είτε από τον συγκατηγορούμενο του είτε από το παιδί του. Για την υπόθεση είπε πως ουδέποτε η ανήλικη κόρη του, τού είπε το παραμικρό για τον 68χρονο.

«Αν μου έλεγε το παιδί μου ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα τον είχα διαλύσει» είπε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου ο 42χρονος, ο οποίος ερωτηθείς από την πρόεδρο για το αν είναι άνθρωπος με εντάσεις ή προτιμάει να υποχωρεί και να μην μπλέκει σε φασαρίες, συμφώνησε με το δεύτερο.

Το ηχητικό απόσπασμα και η δήλωση της ανήλικης

Περίπου στα μέσα της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου κ. Μάνος Τεχνίτης ανέφερε στο δικαστήριο ότι υπάρχει ηχητικό μήνυμα της ανήλικης κοπέλας, το οποίο απέστειλε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε μία από τις θείες της, το οποίο είναι καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αυτό το κορίτσι φέρεται να αναφέρει ότι μία άλλη θεία της ήταν αυτή που την έβαλε να πει όσα δήλωσε για τον πατέρα της και τα οποία είναι όλα ψέματα. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να ακούσει το ηχητικό μήνυμα, ενώ κατέθεσε και γραπτώς την απομαγνητοφώνησή του, τονίζοντας πως αποτελεί πειστήριο αθωότητας για τον πελάτη του.
Παίρνοντας το λόγο η συνήγορος υπεράσπισης του 68χρονου κα Τιτίκα Μουράτογλου – Νικέα είπε πως εφόσον το δεχθεί το δικαστήριο ότι η ανήλικη είπε ψέματα για τον πατέρα της θα πρέπει το ίδιο να ισχύσει και για τον πελάτη της.

Λίγο νωρίτερα η συνήγορος υπεράσπισης είχε καταθέσει έγγραφα στο δικαστήριο με τα οποία αποδεικνύονταν τα προβλήματα υγείας που είχε προ δεκαετίας ακόμη ο 68χρονος και τα οποία τον εμποδίζουν να έχει κανονική ερωτική επαφή, όπως τόνισε και η σύζυγός του στην κατάθεσή της. Η κα. Μουράτογλου – Νικέα έκανε επίσης γνωστό στο δικαστήριο πως ο πελάτης της έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της θείας η οποία φέρεται να ήταν αυτή που επηρέασε την ανήλικη για να κάνει την καταγγελία και είναι αυτή που όπως είπε στην απολογία του ο 68χρονο «είχε προηγούμενα μαζί του».

Οι καταθέσεις της ανήλικης και ο παιδοψυχολόγος

Σημαντική χαρακτηρίστηκε και από τον Εισαγγελέα της έδρας η κατάθεση του παιδοψυχολόγου που είχε εξετάσει την ανήλικη και ο οποίος ήταν παρών και στην κατάθεση που έδωσε η κοπέλα στην ανακρίτρια της Κω.

Ο παιδοψυχολόγος είπε στο δικαστήριο πως πρόκειται για άτομο που λόγω της μειωμένης αντίληψής της δεν δύναται να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ωστόσο σε καμία από τις καταθέσεις της δεν υπέπεσε σε αντιφάσεις, αντίθετα περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα που συνέβησαν και τα οποία χαρακτήρισε «βιωματικά». Ο ίδιος είπε πως η κοπέλα ουδέποτε δήλωσε ότι πιέστηκε από τον πατέρα της για να πάει με τον έταιρο κατηγορούμενο, ωστόσο έβγαλε θυμό και φόβο προς τον πατέρα της και δεν ήθελε να επιστρέψει σε αυτόν. Ο μάρτυρας ερωτηθείς από το δικαστήριο για το αν όλα αυτά θα μπορούσε να είναι μυθεύματα της νεαρής κοπέλας, δήλωσε πως η κατάστασή της δεν της επιτρέπει να υποστηρίξει κάποιο αφήγημα.

Ο εισαγγελέας

Την ενοχή του 68χρονου κατηγορουμένου μόνο όμως για ένα βιασμό σε βάρος της ανήλικης, ζήτησε στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς επίσης και την ενοχή του 42χρονου πατέρα. Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις καταθέσεις που έχει δώσει η ανήλικη στις αρμόδιες αρχές, στην κατάθεση του παιδοψυχολόγου καθώς και στην κατάθεση της θείας (την οποία έχει μηνύσει ο 68χρονος για ψευδή καταμήνυση) την οποία χαρακτήρισε «πειστική και αξιόπιστη».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε η 15χρονη –σήμερα- κοπέλα μαζί με δύο συγγενείς της, στις 16 Αυγούστου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο ανδρών, την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, και την προφυλάκισή τους μετά τις απολογίες τους. Επίσης με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα είχαν δοθεί (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) τόσο τα στοιχεία ταυτότητας όσο και οι φωτογραφίες των δύο δραστών στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανήλικη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωνε από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017 που κατάφερε να βρει τη δύναμη και να μιλήσει, από τον ίδιο της τον πατέρα!

Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 68χρονο συνταξιούχο να συνερευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του και όταν όλα τελείωναν εκείνος της έδινε χρήματα, ποσά από 5 έως 20 ευρώ. Τα χρήματα αυτά η ανήλικη τα έδινε όταν επέστρεφε στο σπίτι τους, στον πατέρα της. Μετά την καταγγελία ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και αφού εκδόθηκαν εντάλματα από τον ανακριτή Κω, συνελήφθησαν τόσο ο 42χρονος πατέρας όσο και ο 68χρονος συνταξιούχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...