Κόσμος

Στην ευρωπαϊκή χώρα με τις περισσότερες απεργίες...μιλούν ελληνικά!

Μαντέψτε που στην Γηραιά Ήπειρο οι Ευρωπαίοι εργάτες κατεβαίνουν σε απεργία πιο συχνά... Όχι δεν είναι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι σε χώρα που...μιλούν ελληνικά!

Αυτή την εβδομάδα, το ιρλανδικό σύστημα υγείας βυθίστηκε σε περαιτέρω χάος καθώς οι νοσοκόμες κράτησαν τρεις διαδοχικές ημέρες απεργιακής δράσης.

Η ιρλανδική οργάνωση νοσοκόμων και μαιών έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις 24ωρες απεργίες στη σειρά με αιτήματά της σχετικά με την αμοιβή, την πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού και τη διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού. Χιλιάδες ασθενείς έχουν ήδη δει τα ιατρικά ραντεβού τους να ακυρώνονται.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Niall McCarthy του Statista, τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο δείχνουν ότι οι Ιρλανδοί δεν είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη για τη απεργιακή δράση ...

Η έρευνα αφορά την περίοδο μεταξύ του 2010 και του 2017, και μέτρησαν 17 ημέρες που δεν είχαν εργαστεί κατά μέσο όρο βιομηχανικής δράσης ανά 1.000 εργαζόμενους.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν η Κύπρος είχε τον υψηλότερο μέσο αριθμό ημερών που χάθηκαν λόγω απεργιών κατά την περίοδο αυτή ήτοι 316!

Σχεδόν ένα χρόνο ολόκληρο δηλαδή!

Η Γαλλία επίσης γνωστή για την απεργιακή της εργατική δράση ήρθε δεύτερη, αλλά με 125 ημέρες που δεν δούλεψαν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...