Τεχνολογία

Σπουδαία ανακάλυψη: Γάντια μεταφράζουν την νοηματική γλώσσα σε ακουστική ομιλία!

Ο 25χρονος Κενυάτης μηχανικός και καινοτόμος, Roy Allela, δημιούργησε ένα σετ γαντιών που τελικά θα επιτρέψουν την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ αυτών που είναι κωφοί και εκείνων που ακούν ακόμη και αν μπορεί να μην γνωρίζουν απαραίτητα τη νοηματική γλώσσα. Τα γάντια Sign-IO ουσιαστικά μεταφράζουν τις κινήσεις των χεριών σε ακουστική ομιλία.

Τα γάντια του Allela διαθέτουν αισθητήρες τοποθετημένους σε κάθε δάκτυλο που ανιχνεύουν τη θέση κάθε δακτύλου, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού στον οποίο κάθε δάκτυλο θα κάμπτεται σε μια δεδομένη θέση. Το γάντι συνδέεται μέσω Bluetooth με ένα τηλέφωνο Android, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει τη λειτουργία "κειμένου σε ομιλία" για να παρέχει μεταφρασμένο λόγο στις χειρονομίες ενός προσώπου.

Η έμπνευση πίσω από τα γάντια Sign-IO προέρχεται από την προσωπική του εμπειρία έχοντας μια νεαρή ανιψιά που έχει κώφωση. Αυτός και η οικογένειά του δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα και συχνά αγωνίζονταν για να επικοινωνήσουν επαρκώς και σταθερά μαζί της. "Η ανιψιά μου φοράει τα γάντια και σε συνδυασμό με το κινητό μπορώ να καταλάβω τι λέει", δήλωσε ο Allela σε συνέντευξή του στο The Guardian.

Το όραμα του Allela για τα γάντια είναι να τα τοποθετηθούν σε σχολεία για παιδιά ειδικών αναγκών σε όλη την πατρίδα του την Κένυα και στη συνέχεια να επεκταθούν από εκεί για να επηρεάσουν θετικά τις εμπειρίες όσο το δυνατόν περισσότερων κωφών ή ατόμων με προβλήματα ακοής.

Τα γάντια του είναι μεταξύ πολλών πρωτοποριακών έργων που συμβάλλουν στην αναπτυσσόμενη αγορά συσκευών υποβοηθητικής τεχνολογίας που επιδιώκουν να παρέχουν βοήθεια σε όσους έχουν ειδικές δυσλειτουργίες και περιορισμούς.

Ενώ τα γάντια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρωτότυπη φάση της ανάπτυξης και δεν είναι διαθέσιμα στην δημόσια αγορά, δημιουργούν ήδη αρκετό θόρυβο και έχουν κερδίσει κάποια βραβεία. Το Sign-IO ήταν το 2018 ο μεγάλος νικητής του βραβείου "Hardware Trailblazer Award" στον παγκόσμιο τελικό της Αμερικανικής Εταιρείας Μηχανικών (ASME) στη Νέα Υόρκη και επίσης έλαβε διάκριση από την Royal Academy of Engineering Leaders in Innovation Fellowship στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...