Κοινωνία

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία σε ταβέρνα της Καλαμάτας


Τρεις γυναίκες, δύο εργαζόμενες 53 και 46 ετών και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη, νεκρές είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης σε ταβέρνα από ανάφλεξη φιάλης υγραερίου.

Στο «Θάρρος» μίλησε ένα ζευγάρι , «θαμώνες» της ταβέρνας για χρόνια οι οποίοι είχαν μπει στο κατάστημα ελάχιστα λεπτά πριν το τραγικό συμβάν. Όπως είπαν αναζητούσαν τραπέζι για να κάτσουν, όταν άκουσαν μια έκρηξη και κραυγές από την κουζίνα. Ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη και τότε οι φλόγες αλλά και το ωστικό κύμα έφθασε μέχρι την αίθουσα της ταβέρνας. Πρόσθεσαν ότι εκείνη την ώρα ,  8:50 μ.μ. περίπου βρισκόταν ακόμα μια μεγάλη παρέα από νεαρούς μέσα στην ταβέρνα… Προσπάθησαν να βγουν έξω άμεσα, αλλά η πόρτα η εξωτερική είχε πέσει. Τους βοήθησαν δυο άτομα που βρίσκονταν σε απέναντι κατάστημα ψιλικών ειδών και τους οποίους επέστρεψαν για να ευχαριστήσουν αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα,  μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Το περιστατικό έγινε χθες, στις 8:45 το βράδυ, ανήμερα της τοπικής εορτής της Πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Σωτήρος. Στις Αρχές σήμανε συναγερμός για φωτιά στην ταβέρνα «Διόνυσος». Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο, έσβησε τη φωτιά και συνέδραμε στον απεγκλωβισμό των ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Παρά τις προσπάθειές της, το κακό είχε γίνει. Όταν μπήκαν στην κουζίνα, διαπίστωσαν ότι τρεις γυναίκες βρίσκονταν εκεί χωρίς τις αισθήσεις τους και διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι υπέκυψαν στα εγκαύματα που τους είχαν δημιουργηθεί.

Στο Νοσοκομείο διακομίσθηκε σε κατάσταση σοκ και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με εγκαύματα και μια εργαζόμενη 27 ετών, που έφερε ελαφρά τραύματα.

https://www.youtube.com/embed/JlXP5XWcQcU?feature=oembed

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha που επικαλείται τον Διοικητή της Πυροσβεστικής η σύζυγος του ιδιοκτήτη φαίνεται ότι πήρε μια μεγάλη φιάλη των 20 λίτρων και προσπάθησε να αλλάξει τις μπουκάλες. Όλες οι εστίες στην κουζίνα είναι ανοιχτές, υπάρχει δηλαδή φλόγα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha η καινούργια φιάλη έχει διαρροή που έρχεται σε επαφή με τη φλόγα στις εστίες της κουζίνας… Οι εικόνες που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές. Η φλόγα έφτασε τα έξι μέτρα!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο εξαερισμός τράβηξε τις φλόγες προς τα πάνω με αποτέλεσμα ενώ πάνω το μαγαζί είναι καμένο, προς το πάτωμα οι ζημιές είναι μηδαμινές. Στο μαγαζί υπήρχαν τρεις ακόμα μεγάλες μπουκάλες που ευτυχώς δεν εξερράγησαν.

Προσπάθησε να γκρεμίσει τον τοίχο

Την είσοδο της μικρής κουζίνας φράζουν οι φλόγες εγκλωβίζοντας τις δύο εργαζόμενες και τη γυναίκα του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να τις σώσει. Βλέπει την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Τη γυναίκα και τις υπαλλήλους του να καίγονται ζωντανές… Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μπει μέσα στην κουζίνα. Στην απόγνωσή του αρπάζει μια βαριοπούλα και προσπαθεί να γκρεμίσει τον τοίχο για να σώσει τις τρεις γυναίκες που έχουν εγκλωβιστεί. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

https://www.youtube.com/embed/2AL4yrPXSVI?feature=oembed

Ένας τοίχος, ο οποίος χωρίζει τον χώρο της κουζίνας από την αίθουσα όπου δειπνούσαν οι πελάτες, διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος τοίχος «μπλόκαρε» το ωστικό κύμα και τις φλόγες που ακολούθησαν την έκρηξη, με συνέπεια να μην τραυματιστεί κανείς από τους θαμώνες και να καταφέρουν να βγουν έγκαιρα, σώοι, εκτός της ταβέρνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...