Καιρός

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ρόδος – Ο περιφερειάρχης ζητά πέντε περιοχές να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος και ειδικά οι θυελλώδη άνεμοι της 5ης Φεβρουαρίου έχουν φέρει τη Ρόδο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι συνθήκες είναι τέτοιες που ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών των δημοτικών κοινοτήτων Μαλώνας, Αρχαγγέλου, Πυλώνας, Κοσκινού και Αφάντου.

Το αποτέλεσμα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ήταν να γίνουν εκτεταμένες κατολισθήσεις και καταστροφές, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών, στις προαναφερθείσες περιοχές.

Όπως επισημαίνει στο έγγραφό του ο περιφερειάρχης, «επειδή για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, η κήρυξη σε κατάσταση πολιτικής προστασίας των παραπάνω περιοχών του νησιού της Ρόδου, κρίνεται επιβεβλημένη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ