Ρωσία

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Οι ΗΠΑ προετοίμαζαν 2 χρόνια την παραγωγή πυραύλων που η INF απαγόρευε

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προετοίμαζαν εδώ και δύο χρόνια την παραγωγή πυραύλων που κανονικά απαγορευόταν με βάση τη Συνθήκη INF. Σύμφωνα με τα στοιχεία, επιχείρηση στην Αριζόνα είχε αυξήσει την έκταση του εργοστασίου και τον αριθμό των εργαζομένων.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν προετοιμασίες για την παραγωγή πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς γεγονός που απαγορεύεται από τη Συνθήκη INF, δύο χρόνια πριν κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

«Στην Ουάσιγκτον, δύο χρόνια πριν από τις δημόσιες αβάσιμες κατηγορίες για υποτιθέμενη παραβίαση της Συνθήκης INF από τη Ρωσία, αυτοί όχι μόνο αποφάσισαν, αλλά ξεκίνησαν κιόλας τις προετοιμασίες για την παραγωγή απαγορευμένων πυραύλων μεσαίας εμβέλειας και μικρής εμβέλειας», σημειώνεται στη δήλωση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η στρατιωτική και βιομηχανική επιχείρηση «Raytheon» στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2017 προκειμένου να επεκτείνει και να εκσυγχρονίσει τις παραγωγικές ικανότητές για την κατασκευή πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς που απαγορεύονται από τη Συνθήκη INF.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η έκταση του εργοστασίου αυξήθηκε κατά 44%, από 55.000 σε 79.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της επιχείρησης αυξήθηκε κατά σχεδόν 2.000, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι ο ρωσικός πύραυλος 9Μ729 παραβίασε τους όρους της Συνθήκης, ισχυρισμούς που η Μόσχα έχει αρνηθεί. Η συνθήκη INF υπεγράφη το 1987 μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ, και περιλαμβάνει μία σειρά περιορισμών για την ανάπτυξη πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων, βεληνεκούς από 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...