Αθλητισμός

Πρόκριση θρίλερ για τον ΠΑΟΚ - Κέρδισε 4-2 στην παράταση τον Πανιώνιο

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό Κυπέλλου ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Δικέφαλος του Βορρά αν και χρειάστηκε και τον επιπλέον χρόνο της παράτασης νίκησε τον Πανιώνιο με 4-2.

Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής του αγώνα Σκουλάς αρνήθηκε να δώσει πέναλτι στην καθαρή ανατροπή του Κρέσπο από τον Σταυρόπουλο στο 25' λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Με το σκορ στο 0-0, ο διαιτητής αγνόησε την καθαρή παράβαση, την οποία αν καταλόγιζε θα υποχρεωνόταν να αφήσει τον Πανιώνιο με 10 παίκτες, καθώς ο στόπερ του «Δικεφάλου» ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ο Μπίσεσβαρ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό»
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα στη θέση του τραυματία Πέλκα άνοιξε το σκορ στο 32 λεπτό της αναμέτρησης.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος τις κόντρες στην άμυνα του Πανιωνίου, έστειλε με ένα δυνατό σουτ τη μπάλα στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Κότνικ. Η απάντηση του Πανιωνίου ήταν άμεση και ο Ντουρμισάι με σουτ μέσα από την περιοχή, έγραψε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Άκπομ. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και βρήκε σκορ στο 83 λεπτό, με σκόρερ τον Σβιντέρσκι. Μάλιστα σε όλο αυτό το διάστημα α νούμερα της στατιστικής έκαναν λόγο για 22 τελικές του Δικεφάλου, 18-0 στα κόρνερ και 75-25% κατοχή. Με το σκορ να είναι το ίδιο με του πρώτου αγώνα οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου ο Καμαρά έκανε το 2-2 περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη. Οι παίκτες του Λουτσέσκου επιζητώντας δύο γκολ που θα τους χάριζαν την πρόκριση δεν το έβαλαν κάτω και συνέχιζαν να πιέζουν. Στο 106 ακυρώθηκε λανθασμένα ως επιθετικό φάουλ το γκολ του Άκπομ. Ωστόσο ο επιθετικός του Δικεφάλου πήρε το αίμα του πίσω σκοράροντας στο 114. Το τελικό 4-2 έγραψε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Αντελίνο Βιερίνια.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σάχοβ (74' Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (56' Άκπομ), Πέλκας (14' λ.τρ Μπίσεσβαρ), Πέντρο Ενρίκε (97' Μίσιτς), Σβιντέρσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78' Άρσε), Κότσιτς, Κόρμπος, Μανιάτης, Μανθάτης, Μπουμάλ (61' Μπανάνα), Τσιλούλης, Ντουρμισάι

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ