Βαλκάνια

Προκαλεί ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων»: Ο Ράμα μεταβαίνει στον τόπο εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα - Βίντεο

Ο δολοφόνος ξαναγυρνά στον τόπο του εγκλήματος (δολοφονία του ήρωα Κατσίφα στην Δρόπολη), έτσι και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σύμφωνα με επίσημα αλβανικά δημοσιεύματα μεταβαίνει σε κομματική εκδήλωση σε Αργυρόκαστρο, Δρόπολη και Πρεμετή .   

Η αλβανική αντιπολίτευση ομιλεί για «δραπέτευση» Ράμα, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μετακίνηση του Αλβανού ηγέτη μακριά από την αυριανή συγκέντρωση στα Τίρανα.

Αύριο θα έχουμε τις μεγαλύτερες και μαζικότερες διαμαρτυρίες που θα διεξαχθούν μπροστά από το Κοινοβούλιο, σε μια περίοδο κατά την οποία ο επικεφαλής του κοινοβουλίου Gramoz Ruci ακύρωσε τη σύνοδο ολομέλειας και ο Αλβανός πρωθυπουργός επέλεξε να μεταβεί στα  νότια της χώρας και ανάλογα με τα γεγονότα να πράξει.

Άλλωστε η θάλασσα από εκεί είναι κοντά δια παν ενδεχόμενο.

Σε Αργυρόκαστρο, Δρόπολι και Πρεμετή έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδηλώσεις στις οποίες  θα παραστεί ο Ράμα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης με την επωνυμία "Ο Δήμος που θέλουμε" θα διοργανωθεί στο μεγαλύτερο νομαρχιακό δήμο του Αργυροκάστρου .

Μαζί με τον Ράμα  σε αυτή την διήμερη επίσκεψη θα είναι επίσης ορισμένοι υπουργοί και περιφερειακοί βουλευτές.

Το σίγουρο είναι ότι για την Αλβανία  «ξημερώνει» μια πολύ δύσκολη ημέρα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Δείτε βίντεο που βγήκε πριν λίγο από την Αλβανική Βουλή:

https://www.facebook.com/edirama.al/videos/352046995389445/

 

MAZIKEΣ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μετά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για παράδοση των κοινοβουλευτικών εδρών, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισαν να υπογράφουν τις παραιτήσεις τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να υπογράψει την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα.

Μάλιστα, το έγγραφο της παραίτησης υπογράφεται από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και από τους υποψήφιους βουλευτές του καταλόγου.

Το έγγραφο της παραίτησης αναφέρει ότι στη χώρα δεν λειτουργεί η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, η κυβέρνηση προσπαθεί να κλέψει τις ψήφους των πολιτών, ότι είναι μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Αλβανών, το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία και την περιουσία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής κατάσταση οικονομικής κρίσης, μαζικής εθνικής μετανάστευσης, φέρνοντας κοινωνική δυστυχία».

Η αντιπολίτευση ζητά τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και το ξεκλείδωμα της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ μέσω ελεύθερων και δίκαιων κοινοβουλευτικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης