Σκοπιανό

Προδοσία Αλέξη Τσίπρα: «Εγώ και ο Ζόραν γράψαμε Ιστορία με τη Συμφωνία των Πρεσπών»


Στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια μίλησε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που κωλυσιεργούν, από εκείνους οι οποίοι φοβούνται και τρέμουν μπροστά στις αλλαγές. Η Ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δική του συμβολή, μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ, στην επίτευξη της ιστορικής, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνίας για το Σκοπιανό. «Είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν βρισκόμαστε σε αυτή την πλευρά της Ιστορίας», πρόσθεσε.

«Η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της Ιστορίας προς τα πίσω», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην 55η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας.

«Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και "βόμβα" στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής», τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με βάση τις αξίες μας.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίησή της συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το πού μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός».

Η Συμφωνία των Πρεσπών, συμπλήρωσε, «είναι ό,τι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη».

Δείτε όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

https://www.youtube.com/embed/R4kZ8y4lgxE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...