Πολιτική

Που είναι ο Ραγκούσης άραγε; - Δεν τον άφησαν να υπογράψει την «Γέφυρα»

Από αποτυχία σε αποτυχία το πηγαίνει ο Τσίπρας. Οι ελπίδες τους φαίνεται να βυθίζονται στο κενό...

Ο άκομψος τρόπος με τον οποίο το Μαξίμου επιχείρησε να λεηλατήσει το ΚΙΝΑΛ με την βοήθεια του «Δούρειου Ίππου» της «Γέφυρας» που την συναποτελούν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ (κι όχι μόνο), τα οποία περιφέρονται για να διασφαλίσουν θέσεις και ρόλους, φαίνεται ότι διέψευσε τις όποιες προσδοκίες του Μαξίμου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ιδιωτικώς ρίχνουν μέρος των ευθυνών, για την αποτυχία της διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά, σε συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος διαχειρίστηκε  τον «διεμβολισμό» του ΚΙΝΑΛ κάνοντας αμετροεπείς δηλώσεις ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν θα πάρει ούτε 3%».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Open δήλωσε ότι «η προσέγγιση με το ΚΙΝΑΛ οφείλει να γίνει με προγραμματικούς όρους», αδειάζοντας ουσιαστικά τον Χ. Βερναρδάκη, και υπενθυμίζοντας με νόημα τα δικά του βιώματα όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στο παρελθόν, ακολουθούσε στρατηγική διεμβολισμού, στον μικρό τότε σε μέγεθος «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ».

Παράλληλα, το Μαξίμου φαίνεται να αποσύρει από την «κυκλοφορία» πρόσωπα που εμπλέκονται στην συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, που έχουν προκαλέσει με την γενικότερη στάση τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου που πρωτοστατεί στην «Γέφυρα», δήλωσε σήμερα με έμφαση, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο «κύριος Ραγκούσης δεν συνυπέγραψε την διακήρυξη της κίνησης ‘Γέφυρα’ που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...