Πολιτική

Πουρναρόκαστρο - Το «μυστικό φρούριο» της Πάτρας (εικόνες)

Το Πουρναρόκαστρο είναι μικρό χωριό της Αχαΐας, το οποίο διοικητικά υπάγεται στην Τοπική Κοινότητα Ελεκίστρας του Δήμου Πατρέων.

Βρίσκεται χτισμένο σε ορεινή τοποθεσία, στους δυτικούς πρόποδες του Παναχαϊκού όρους, σε υψόμετρο 650 μέτρων περίπου, και ανατολικά της Πάτρας, απέχοντας 13 χιλιόμετρα οδικώς από το κέντρο της.

Κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η εναλλαγή του τοπίου σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους καθώς και η εξαιρετική θέα που προσφέρει με φόντο σχεδόν προς ολόκληρη την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της προς τα νότια, καθώς και προς ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Αχαΐας, τον Πατραϊκό κόλπο και την Αιτωλοακαρνανία στο βάθος του ορίζοντα.

Σημείο αναφοράς του χωριού είναι ο λόφος, που βρίσκονται τα ερείπια του φράγκικου φρουρίου με την δεξαμενή και με χρόνο κτίσης κατά πάσα πιθανότητα τον 14ο αιώνα, και ο κοιμητηριακός ναός του Προφήτη Ηλία, χτισμένος στα μέσα του 19ου αιώνα, στα 1851.

Στο χωριό βρίσκεται επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους, που έχει ως βασικό σκοπό την ανάδειξη του Παναχαϊκού, καθώς και την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση σχετικά με το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής.

 

φωτο - alexmannos

 

φωτο - airsky.potamitisφωτο - airsky.potamitis

 

φωτο - ovi_gmn

 

φωτο - giaprakas_nφωτο - giaprakas_n

 

φωτο - lena_karagianni

 

φωτο - alexmannosφωτο - alexmannos

 

φωτο - timoleonlepeniotis

 

φωτο - despina.chrisφωτο - despina.chris

patrasevents.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...