Εκκλησία

Πορεία ιερέων υπέρ Αμβρόσιου στο Αίγιο! (εικόνες)

«Οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να επιβάλουν προκλητικά τον τρόπο ζωής τους»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 60 ιερείς της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με σκοπό να πείσουν τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να μην παραιτηθεί. 

Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό protionline.gr, η κινητοποίηση των κληρικών έγινε στο Επισκοπείο, με στόχο να εκφράσουν τη στήριξή τους ύστερα από την προ ημερών καταδίκη του για το κείμενο στο blog του από το 2015 με τίτλο «ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος  έχει πολλάκις εκφράσει τη βούλησή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Οι ιερείς, όπως αναφέρει το protionline, τελικά... έπεισαν τον Μητροπολίτη τους να βγει και να τους συναντήσει και τότε εκείνοι του ζήτησαν να παραμείνει στη θέση του, τονίζοντας ότι η Μητρόπολη, ο κόσμος αλλά και οι ίδιοι τον χρειάζονται.

Η συζήτηση των ιερέων με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο / Φωτογραφία: protionline.gr

Να σημειωθεί ότι οι ιερείς αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν παράκληση, απόψε, Παρασκευή, στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, ώστε όλοι μαζί να προσευχηθούν υπέρ των... μισούντων και αδικούντων.

Το... σώμα της πορείας των ιερέων / Φωτογραφία: protionline.grΤο... σώμα της πορείας των ιερέων / Φωτογραφία: protionline.gr

Οι ιερείς της Μητρόπολης είχαν τοποθετηθεί πάνω στην είδηση της καταδίκης του Μητροπολίτη τους προ ημερών, τονίζοντας ότι «πλέον οι ομάδες των ομοφυλοφίλων ανεξέλεγκτα, ασύστολα και ανεμπόδιστα θα μπορούν να επιβάλουν προκλητικά τον τρόπο της ζωής τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές