Κυβέρνηση

Πολιτικό χάιδεμα απο τον Τσίπρα στον Καμμένο - Για πόσο ακόμη;

Μπορεί οι δύο πρώην "φίλοι" να πήραν πολιτικό διαζύγιο, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τον πρωθυπουργό να μην μπορεί μαλλον να χαλάσει χατίρι στον κ. Καμμένο. Ως πότε και μέχρι πού θα φτάσει το αλισβερίσι αυτό;

Παρά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι παραμένει «όμηρος» του προέδρου των ΑΝΕΛ μετά και τις αλλεπάλληλες απειλές του προς τον πρωθυπουργό ότι θα υπάρξει «πόλεμος» εάν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ή αν επιχειρηθεί η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Μάλιστα, υπάρχει τόση αγωνία στο Μαξίμου, που ο πρωθυπουργός της χώρας παρεμβαίνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία, εργαλειοποιώντας μέχρι και το θεσμό του προέδρου της Βουλής μπροστά στο φόβο να πατήσει ο Πάνος Καμμένος το κουμπί και να ξεσπάσσει «πυρηνικός πόλεμος».

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την κάλυψη του πιο κομματικού προέδρου Βουλής που έχει ποτέ περάσει από το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρόκειται να χαρίσει στον τέως συγκυβερνήτη του τα προνόμια που έχουν οι πρόεδροι (κανονικών) Κοινοβουλευτικών Ομάδων, αδιαφορώντας για το τι λέει ο Κανονισμός της Βουλής.

Δεν αποκλείεται, δε, ο πρωθυπουργός να επιστρέψει τη «χάρη» στον Πάνο Καμμένο, που του χάρισε τέσσερις βουλευτές για να στηρίξουν την κυβέρνηση κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, κάνοντάς του «δώρο» μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλαδή ζητώντας να ερμηνευθεί με «εναλλακτικό» τρόπο όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε να μην διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ αν (τελικά) παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η αλυσίδα των γεγονότων δεν ευνοήσουν τον τέως συγκυβερνήτη.

Το ξεκάθαρο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο φίλος Πάνος γνωρίζει πολλά, τα οποία δεν είναι μόνο πολιτικά αλλά αφορούν και το βίο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στα χρόνια της κρίσης.

Κι όλα αυτά γιατί απλούστατα ο Πάνος Καμμένος δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει. Γνωρίζει πως θα είναι εκτός της επόμενης Βουλής και το μόνο που του έχει απομείνει είναι να ξαναφορέσει τη στολή του Μακεδονομάχου εξαπολύοντας επιθέσεις όχι στην αντιπολίτευση αλλά κατά του κυβερνητικού εταίρου προκειμένου να μαζέψει έστω μέρος των ψηφοφόρων που του έχουν γυρίσει την πλάτη λόγω Πρεσπών.

Έχοντας αφήσει τη συμφωνία να προχωρήσει με δικαιολογίες που δύσκολα γίνονται πιστευτές βλέπει ένα πολιτικό τέλος που όμως δεν προτίθεται να το βιώσει μόνος του.

Αλλά ο Πάνος Καμμένος είναι και απρόβλεπτος. Ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει, επιχειρεί να τον «χαϊδέψει» πολιτικά και για το λόγο αυτό έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να προαναγγείλει πρωτοβουλίες στη Βουλή προκειμένου να μη χάσουν τα προνόμιά τους οι αρχηγοί των κομμάτων που μένουν χωρίς κοινοβουλευτικές ομάδες.

Το αλισβερίσι γίνεται ανοιχτά, δημόσια, μπροστά στα μάτια του κόσμου. Το ερώτημα όμως είναι αν οι κινήσεις που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αρκούν. Βγάζουν φόβο και πανικό και ο Πάνος Καμμένος αυτά μπορεί να τα δει δια γυμνού οφθαλμού. Για το λόγο αυτό αντί να κάνει πίσω επιτίθεται με περισσότερη σφοδρότητα.

Προς το παρόν με διαρροές. Τροχιοδεικτικές είναι οι βολές του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας που λένε πως ξέρει πολλά. Άλλωστε είναι ο πολιτικός προϊστάμενος ακόμη και της υπηρεσίας που χρησιμοποιείται για την πτήση των πρωθυπουργικών αεροσκαφών.

Γνωρίζει που βρισκόταν ανά πάσα στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είτε πήγαινε επίσημα είτε ανεπίσημα ταξίδια, είτε έφευγε για ολιγοήμερες διακοπές, είτε ακόμη έκανε κάποιες μη προβλεπόμενες στάσεις. Γνωρίζει και για άλλα κυβερνητικά στελέχη που τα έχουν χρησιμοποιήσει και τα χρησιμοποιούν.

Πούρα, εξωτικοί προορισμοί και ζωάρα, αλλά και αρκετά ακόμη ίσως δουν το φως της δημοσιότητας. Η αποκάλυψη του Γιώργου Τράγκα για τις πολυτελείς διακοπές στις Μαλδίβες, το πραξικόπημά και τα βατράχια των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πληροφορίες που κατείχαν λίγοι και εκλεκτοί. Ίσως η ιστορία είναι λίγο παραπάνω διανθισμένη για να δοθεί έμφαση. Η πηγή της πληροφορίας άλλωστε φημίζεται στον πολιτικό κόσμο για τον τρόπο που παρουσιάζει τις ιστορίες.

Όσοι από την άλλη γνωρίζουν τον Γιώργο Τράγκα και τον παρακολουθούν ξέρουν πως η προχθεσινή εκπομπή ήταν απλά ένα πρόγευμα και καλό θα είναι να προμηθευθούν τα απαραίτητα, ποπ κορν, πίτσες κ.λπ. προκειμένου να απολαύσουν τη συνέχεια.

Που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ήδη ο γνωστός δημοσιογράφος μέσα από την εκπομπή του έχει κάνει λόγο για «φωτογραφίες» αλλά και για ξένους ηγέτες που γνωρίζουν τις κινήσεις του πρωθυπουργού της χώρας προκειμένου να ελέγχουν τις αντιδράσεις του.

Σε κάθε περίπτωση αν ο πρωθυπουργός μπορεί να ξεφύγει λίγες ημέρες από την καθημερινότητα και διαθέτει και την ανάλογη άνεση δεν παύει να είναι δικαίωμα του. Δεν πρέπει να το κρύβει από έναν λαό που ψήφισε αριστερά για να γλιτώσει φόρους ΕΝΦΙΑ και περικοπές.

Πάντως, όλα αυτά συμβαίνουν στις αρχές Φεβρουαρίου. Η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου είναι σε 50 περίπου ημέρες. Θα κάνει παρέλαση ο Αλέξης Τσίπρας;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ