Αρχείο

Πολιτική «θύελλα» με το καταναλωτικό δάνειο Πολάκη - Τα πόθεν έσχες που εκθέτουν τον υπουργό - Σιγήν ιχθύος από το Μ.Μαξίμου

«Θύελλα» έχει ξεσπάσει με το καταναλωτικό δάνειο που πήρε ο Πολάκης, σε περίοδο που οι τράπεζες είναι εξαιρετικά αυστηρές στην έγκριση των δανείων. Συνεχώς αυξάνονται οι φήμες για απόκρυψη εισοδημάτων, ενώ είναι δεδομένο πλέον πως ο Π.Πολάκης αποτελεί "βαρίδι" για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος για το καταναλωτικό δάνειο - μαμούθ που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank σε μια εποχή που οι τράπεζες σπάνια εγκρίνουν ακόμα και μικρότερα δάνεια από αυτό των 100.000 ευρώ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος ο υπουργός Παύλος Πολάκης παραδέχθηκε ότι πήρε το δάνειο αλλά είπε και κάτι άλλο το οποίο δεν προκύπτει. Ότι ως γιατρός έβγαζε περισσότερα χρήματα απ’ ότι ως υπουργός και άρα χρειαζόταν τα χρήματα.

Όμως, την ώρα που δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το Μαξίμου, οι αριθμοί δείχνουν να μην βγαίνουν. Εκτός από το «καταναλωτικό δάνειο» των 100.000 ευρώ που πήρε για σπίτι 158 τετραγωνικών μέτρων με άλλα 20 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 1.200 τ.μ., ο κ. Πολάκης είχε πάρει και δάνειο 300.000 ευρώ το 2008.

Το 2015, σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, το λογιστικό υπόλοιπο του δανείου αυτού ανέρχεται στις 201.000 ευρώ. Η μηνιαία δόση που καταβάλλει είναι περίπου 1.300 ευρώ και για την οριστική αποπληρωμή του χρειάζονται ακόμη 170 μηνιαίες δόσεις. Κατά τον χρόνο χορήγησης του δανείου η εμπορική αξία του ακινήτου στα Σφακιά εκτιμήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (έχει απορροφηθεί από τη Eurobank), που του έδωσε το δάνειο, στις 430.000 ευρώ. Σήμερα, όμως, έχει κατρακυλήσει στις 230.000 ευρώ.

Πως όμως φτάσαμε να μπει δεύτερη προσημείωση για το ίδιο ακίνητο; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Όπως λένε οι γνωρίζοντες τα τραπεζικά, δύσκολα οι τράπεζες, ακόμη κι αν ένα δάνειο είναι ενήμερο, όπως συμβαίνει με το παλαιό δάνειο των 300.000 ευρώ που εξυπηρετεί ο κ. Πολάκης, αποφεύγουν να δεχτούν δεύτερη υποθήκη για άλλο δάνειο στο ίδιο ακίνητο. Κι αυτό γιατί αν δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να αποπληρώσει το δάνειο, τα χρήματα από πιθανό πλειστηριασμό του υποθηκευμένου ακινήτου πηγαίνουν στην πρώτη επισπεύδουσα τράπεζα που έκανε χορήγηση.

Τα πόθεν έσχες Πολάκη που δείχνουν άλλα

Όσο για τα πόθεν έσχες του υπουργού; Ο κ. Πολάκης υποστήριξε στην μακροσκελή του απάντηση μέσω facebook ότι «….Κι επειδή από τον Οκτώβρη του ’15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού – εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου… »

Όμως, τα «πόθεν έσχες» που υπάρχουν στην Βουλή τον εκθέτουν. Βάσει του πόθεν έσχες του, το 2014 είχε εισοδήματα 54.436 ευρώ, ενώ για το 2015 τα έσοδά του ανήλθαν σε 100.333 ευρώ.

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα αν ο Παύλος Πολάκης δεν ήταν ακριβής για τα εισοδήματά του σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ευκολία με την οποία του δόθηκε το δάνειο ή αν όντως έχει αποκρύψει εισοδήματα από την εποχή που εργαζόταν ως γιατρός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ