Ρωσία

Ποιες δυνατότητες του ρωσικού πυραύλου Kalibr ζηλεύουν οι Αμερικανοί

Να αντιγράψουν τις τρομερές επιδόσεις του ρωσικού πυραύλου Kalibr προσπαθούν οι Αμερικανοί, με τις προσπάθειες τους να εντείνονται μετά την αποχώρηση τους από την συνθήκη INF. Γι' αυτό το λόγο, οι ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των πυραύλων Coyotes.

Οι πύραυλοι Coyotes αρχικά δημιουργήθηκαν για να λειτουργήσουν όπως οι σοβιετικοί πύραυλοι MA-31 για εκπαιδευτική χρήση με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ως στόχοι για τα πυραυλικά συστήματα.

Το τμήμα καινοτόμων συστημάτων της αμερικανικής εταιρείας Northrop Grumman έχει καταλήξει σε συμφωνία με την αμερικανική ναυτική διοίκηση (NAVAIR) για να μελετήσει την ενσωμάτωση ενός αναπτυσσόμενου συστήματος στον υπερηχητικό πύραυλο GQM-163A Coyote, το οποίο θα του επιτρέψει να προσομοιάζει περισσότερο στο ρωσικό βλήμα τύπου cruise, Kalibr, ανέφερε το Jane's 360.

Η προτεινόμενη τροποποίηση θα επιτρέψει στον πύραυλο να μιμηθεί καλύτερα πυραυλικές απειλές, όπως το βλήμα Novator 3M54 Klub Kalibr (SS-N-27A «Sizzler»), στο σημείο όπου ο πύραυλος διαχωρίζεται από το τελικό στάδιο εκτόξευσης.

Ο υπερηχητικός πύραυλος GQM-163A Coyote των ΗΠΑ είναι εφοδιασμένος με τον κινητήρα στέρεου καυσίμου Hercules MK 70.

Ο πύραυλος δημιουργήθηκε με βάση το ρωσικό βλήμα MA-31, μια μετατροπή του πυραύλου «στόχου» μέσου βεληνεκούς Kh-31, που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Πηγή Sputnik

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...