Υγεία

ΠΟΕΔΗΝ: Ποια ήταν η πραγματική αιτία που κατέληξε η 16χρονη στο νοσοκομείο Τρικάλων

Πολλά τα ερωτηματικά για το θάνατο μίας έφηβης κοπέλας. Το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις χωρίς να έχουν δοθεί ακόμα επίσημες απαντήσεις.

Στην τραγική και αιφνίδια απώλεια της 16χρονης Ευαγγελίας, την περασμένη Τρίτη, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, επικεντρώνεται με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στο νοσοκομείο ως αιτία θανάτου της 16χρονης δηλώθηκε η ιογενής μυοκαρδίτιδα. Η οικογένειά της, η οποία σήμερα «αποχαιρέτησε» την άτυχη Ευαγγελία δήλωσε πως η κοπέλα είχε εισαχθεί με συμπτώματα γρίπης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ιστορικό της ασθενούς, που επικαλείται η Ομοσπονδία, η 16χρονη εισήχθη στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη με συμπτώματα ίωσης ως την περασμένη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, το πρωί εκείνης της ημέρας παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εμφραγμάτων όπου και κατέληξε.

«Ρωτάμε το ΚΕΕΛΠΝΟ εάν στο κοριτσάκι έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη. Να μας πει ποια είναι η αιτία θανάτου της 16χρονης» ρωτά η ΠΟΕΔΗΝ το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφετηρία την περιγραφή για τα συμπτώματα ίωσης από την οικογένεια αλλά και την πολυήμερη νοσηλεία της ασθενούς.

Μια νοσηλεία η οποία προφανώς θα δικαιολογούσε περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού που σημειωτέον αφορούσε έναν τόσο νέο άνθρωπο, ακόμη κι αν δεν υπαγορευόταν από τα αυστηρά πρωτόκολλα. Ο μοριακός έλεγχος για γρίπη πιθανόν εντάσσεται σε αυτήν την περίπτωση καθώς όπως έχει αναφέρει και το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο έλεγχος δεν γίνεται στους νοσηλευόμενους σε Παθολογικές ή Πνευμονολογικές Κλινικές, αλλά σε όσους νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Προκαλεί απορία ωστόσο πως είναι δυνατόν να εισάγεται μία έφηβη σε νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης στην καρδιά της εποχικής γρίπης στη χώρα μας και να μην διερευνάται εάν τυχόν είχε προσβληθεί από γρίπη ή εμφάνιζε κάποιες επιπλοκές της. Επίσης, η νοσηλεία της στην Παθολογική κλινική δεν συνάδει με την ιογενή μυοκαρδίτιδα, τη φλεγμονή δηλαδή του καρδιακού μυ, από την οποία κατέληξε. Εάν είχε διαγνωστεί με μυοκαρδίτιδα, γιατί δεν νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική κλινική; Από την εσπευσμένη εισαγωγή της 16χρονης στη Μονάδα Εμφραγμάτων λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κλινικής της εικόνας, φαίνεται πως η διαχείριση της νοσηλείας της γινόταν με άλλο τρόπο από τους γιατρούς, που σε κάθε περίπτωση γεννά ερωτήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...