Ελληνοτουρκικά

Πηγές ΥΠΕΞ για Ράμα: «Η χώρα μας και η Αλβανία δεν συζητούν τα σύνορά τους»

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, «οι δύο χώρες δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα, καθώς αυτά είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες».

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, «ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ’ αυτών».

Στη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, η οποία υπογράφηκε στα Τίρανα στις 21.03.1996, τα δύο κράτη διακηρύσσουν τον σεβασμό τους στην αρχή του απαραβίαστου των υφισταμένων συνόρων, και αναγνωρίζουν ότι η μεταξύ τους μεθόριος είναι μεθόριος ειρήνης και φιλίας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα, ο οποίος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, βάζοντας στο κάδρο και την Ελλάδα.

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μη συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης» δήλωσε ο Ράμα, βάζοντας και την Ελλάδα στο «κάδρο» χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που έχουν ζητήματα συνόρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...