Πολιτική

Παραλήρημα Καμμένου: Σώσαμε τη χώρα από τους παραλογισμούς της Αριστεράς - Που είδε τη σωτηρία;

«Αν δεν ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην κυβέρνηση, κι αν δεν κρατάγαμε τη σταθερή θέση τότε, η Ελλάδα θα είχε υποχωρήσει στις περιέργειες και τις παραξενιές της Αριστεράς», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό, ενώ υπεραμύνθηκε των όσων έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης.

«Εμείς σταματήσαμε τα χτυπήματα κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας», ανέφερε. Επίσης, αιχμές άφησε και για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

«Επί της εποχής της συγκυβέρνησης των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, διάφορες περίεργες ιδέες περί τριτοκοσμικών και Μαδούρο δεν πέρασαν», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ εξασφάλισαν για τέσσερα χρόνια την ομαλή πορεία του στρατεύματος.

«Ο πρωθυπουργός δεν φέρθηκε με εντιμότητα»

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση κατά του μέχρι πρότινος κυβερνητικού του εταίρου, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν φέρθηκε έντιμα και πρότεινε σε βουλευτές του κόμματος καρέκλες έναντι ψήφου.

«Με ευθύτητα σας λέω ότι ο κ. Πρωθυπουργός, ο εταίρος μας μέχρι προχθές δεν φέρθηκε με εντιμότητα, προτείνοντας σε βουλευτές των ΑΝΕΛ, καρέκλες έναντι της ψήφου. Εμείς δεν θα το κάναμε ποτέ. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει 151 βουλευτές, αλλά θα έπρεπε αυτοί οι βουλευτές να εξαγοραστούν από του ΑΝΕΛ;

Είναι έντιμο σε μια συνεργασία τη Δευτέρα το πρωί και πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όταν ο Παπαχριστόπουλος παραδίδει έδρα, να κλαπεί αυτή η έδρα για να κρατηθεί ο κ. Κουίκ υπουργός; Του τον χαρίζω τον κ. Κουίκ, αλλά η έδρα ανήκει στους ΑΝΕΛ», ανέφερε.

Επίθεση κατά πάντων για τη Μακεδονία

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι οι ΑΝΕΛ είναι οι μόνοι που δεν δέχονται την παράδοση του όρου Μακεδονία.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, που δέχεται τον γεωγραφικό προσδιορισμό, άναβε λαμπάδες, όπως είπε, την ώρα που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Εμείς είμαστε η μόνη δύναμη που λέμε όχι στην παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κανένα σύνθετο κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός. Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι παίζουν ένα παιχνίδι εις βάρος των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, να πουν είναι υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας ή όχι;», τόνισε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ακριβώς το ίδιο. Παρέδωσαν τον όρο Μακεδονία χωρίς να σεβαστούν την απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992. Αυτή τη είναι η εθνική θέση που πάρθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν ανετράπη ποτέ», ενώ αρνήθηκε ότι η εθνική γραμμή άλλαξε στο Βουκουρέστι. «Ποτέ ο Κώστας Καραμανλής δεν δέχθηκε να προτείνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Άδειασε την Μπακογιάννη», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=IMUd4KSN-7o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές