Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Η έδρα είναι δανεική, τη χρωστάς στο κόμμα που σε έφερε μέσα στη Βουλή

Ως «δανεική» χαρακτήρισε τη βουλευτική έδρα, την οποία και παρέδωσε, ο Θανάσης Παπασχριστόπουλος. Ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τόνισε μέσω τηλεοπτικής του τοποθέτησης ότι την έδρα αυτή «τη χρωστάς στο κόμμα που σε έφερε μέσα στη Βουλή».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο πώς είναι η ζωή χωρίς να είναι κάποιος βουλευτής, λέγοντας: «Μην τα μεγαλοποιούμε. Δεν γεννηθήκαμε βουλευτές».

Και επισήμανε: «Το αυτονόητο ήταν για μένα. Μια έδρα δεν την παίρνεις μόνος σου, την παίρνεις κάτω από την ομπρέλα ενός κόμματος. Που λέει ο λόγος, και 100.000 ψήφους να έπαιρνε κάποιους, δεν θα έμπαινε στη Βουλή, χωρίς την ομπρέλα ενός κόμματος. Συνεπώς, η έδρα είναι δανεική. Και νομίζω ότι τη χρωστάς στο κόμμα που σε έφερε μέσα στη Βουλή».

Στη συνέχεια αρνήθηκε να σχολιάσει τη στάση του Τέρενς Κουίκ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εγώ μιλάω για εμένα και τον δικό μου κώδικα συμπεριφοράς. Μην μπερδευόμαστε…».

Για την ψήφο του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε: «Στις 8 Φεβρουαρίου του 2015, στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, υπάρχει φαρδιά πλατιά υπάρχει μια δέσμευση όλων των βουλευτών ότι η ονομασία θα είναι με διπλή ονομασία, erga omnes».

Και κατηγόρησε κάποιους ότι «το Μακεδονικό ήταν το τελευταίο αποκούμπι τους, που αφού έκαναν τα πάντα για να γίνουν πρόωρες εκλογές» και ότι «επένδυσαν σε αυτό το θέμα. Για μένα αυτό το θέμα είναι λήξαν. Και είναι λήξαν 100%. Και πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι όσοι έχτισαν την καριέρα τους πάνω σε αυτό το θέμα, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης».

Για τη δική του θέση εντός ΑΝΕΛ, που ήταν αντίθετη με την πλειοψηφία των υπολοίπων, απάντησε: «Είχα πει "εμένα ξεχάστε με, δεν πρόκειται να ρίξω αυτήν την κυβέρνηση", και θα υπερψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτήν τη δέσμευση την τήρησα μέχρι κεραίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ